Hopp til hovedinnhold

Feiret frivillige i Hokksund

Øvre Eiker har et korps av frivillige og ildsjeler som bidrar sterkt i lokalsamfunnet. Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen tok del i markeringen av deres 10-årsjubileum i dag.

10.10.2017

De frivillige gjør en stor innsats for at både beboere og hjemmeboende i kommunen skal trives og ha det bra. Dette har korpset drevet med i 10 år, og dette ble behørig markert på Eikertun Helsehus - ett av stedene som nyter godt av innsatsen. 

Frivillig innsats er svært viktig der kommunen ikke strekker til - i forhold til ensomhet, aktivitet og et sosialt liv. Bjørg Andreassen er Frivillighetens energiske leder, og er tidligere tildelt Kongens fortjenestemedalje for sin innsats for frivilligheten i Øvre Eiker.

Mange bidrar

Hver uke bidrar rundt 60 frivillige til at kommunens eldre og pleietrengende får en god dag. I tillegg til Frivillighetskorpset er mange aktive gjennom Eikertuns Venner, Kiwanis, Sanitetskvinnene, Lions, Rotary og flere. Sammen bidrar de på ulike måter for eldre og syke i kommunen, helt i tråd med kommunens motto "Sammen for et livskraftig Øvre Eiker!".


Askhild Kvilhaug møtte Kronprinsessen med blomster. Foto: Terje Bendiksen, NTB scanpix

10-årsjubilanten Frivillighetskorpset har faste besøksdager på helsehus og omsorgsboliger i Øvre Eiker. De tilbyr aktiviteter som trim, høytlesning, sang, musikk, dans, vaffelsteking, bakedager og følgetjeneste. Det er grillfester, Eikertun-marsj, konkurranser og en rekke ulike samlinger.

Musikk er nok det mange medlemmer i Frivillighetskorpsets synes er aller morsomst å bidra med. "Kultur i omsorg" er et godt samarbeid med kommunen, og med midler fra Den kulturelle spaserstokken får de eldre tilbud om konserter, allsang og dans.

Aktivitet i friluft

Med hjelp fra Sparebanken Øst har Frivillighetskorpset skaffet sykehjemmet i kommunen to elektriske sykler og en flott trimsykkel. Med disse syklene får nå mange eldre anledningen til en "luftetur" både ute i friluft og innendørs. 

Det er også viktig at de frivillige har nødvendig kunnskap, og det gis opplæring av Frivillighetskorpset i forståelse av demens.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook