Hopp til hovedinnhold

Julearrangement i KunstStallen

Kongeparet og Kronprinsparet inviterte til førjulssamling i Dronning Sonja KunstStall i går ettermiddag, for gjester tilknyttet Kirkens Bymisjon, Frelsesarmeen, Blåkors og =Oslo.

12.12.2017

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen hilste alle gjestene velkommen til KunstStallen.

- Vi i Kongefamilien ønsket å invitere til gjenvisitt for de mange gangene vi er blitt invitert til dere, sa Kong Harald da han ønsket gjestene velkommen til førjulssamlingen.

Jeg tror alle vi som er samlet her i dag er opptatt av å ta vare på hverandre. Det er noe vi må ha med oss både i ord, handling og i hjertene våre hver eneste dag gjennom hele året for å skape det samfunnet vi ønsker oss.   

Jeg tror alle vi som er samlet her i dag er opptatt av å ta vare på hverandre. Det er noe vi må ha med oss både i ord, handling og i hjertene våre hver eneste dag gjennom hele året for å skape det samfunnet vi ønsker oss, sa Kongen. 


Kongen la til at han håpet alle ville hygge seg og at man fikk gode samtaler rundt bordene. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

 
Kongefamilien og gjestene satt ved runde bord i en julepyntet KunstStall. Det ble servert tre-retters middag. Etter forretten fyltes KunstStallen med vakker korsang da Sølvguttene kom inn med levende lys. Guttekoret bidro til å sette alle i god førjulsstemning.

Dronning Sonja takket Sølvguttenes dirigent Fredrik Otterstad. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff


Praten gikk livlig ved bordene mens hovedrett og dessert ble servert. En av gjestene fra Blå Kors på Gjøvik takket på vegne av alle inviterte Kongefamilien for invitasjonen til førjulstreffet.


Raymond Tønsaker holdt takketale på vegne av gjestene. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff


Deretter sang alle "Deilig er jorden". Helt avslutningsvis takket Dronning Sonja for hyggelig samvær og ønsket alle en riktig God Jul.

Etter middagen fikk gjestene en omvisning i Dronning Sonja KunstStall, og de fikk se og høre om Dronning Maud og hennes hestehold.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook