Hopp til hovedinnhold

Full feiring på Regnbuen

I dag feirer avdeling Regnbuen på Kurland skole i Sarpsborg 20 år. Prinsesse Märtha Louise var med på feiringen.

07.03.2018

Avdeling Regnbuen er en alternativ opplæringsarena for barn med sammensatte funksjonshemminger. I år er det 18 elever som har et fulltids spesialpedagogisk opplegg på avdelingen som feiret 20-årsjubileet sitt i dag.

Viktig pedagogiske verktøy

Prinsessen møtte både elever og lærere under en omvisning på skolen i dag. Hun fikk også demonstrert ulike læringsverktøy. Ett av dem var MoreToMath, et praktisk undervisningsverktøy for å lære bort problemløsning og matematiske fakta. Det trener viktige ferdigheter som blant annet resonnering, utholdenhet og presisjon. Prinsessen fikk høre om hvordan elevene Adam, Christian og Wilhelm jobbet med dette.

Prinsessen fikk også møte elevene Frida Elise og Said som jobbet med noe som kalles PECS - the Picture Exchange Communication Sytem. Dette er en form for supplerende kommunikasjon som ofte brukes som hjelpemiddel for barn med autisme eller andre med kommunikasjonsvansker. Verktøyet hjelper barn og voksne til å kommunisere uten et funksjonelt talespråk, men med bruk av bilder, symboler og ordbilder.


Prinsessen og de andre gjestene hygget seg under dagens feiring av 20-årsjubileet. Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Full feiring

Men det ble ikke bare skolearbeid på dagens besøk. Et 20-årsjubileum må feires skikkelig, og det hele startet med bursdagssang i skolegården. Mer enn 500 elever deltok for full hals. Deretter bar det inn i gymsalen hvor det var duket og dekket til 100 gjester og flere innslag fra scenen. Gjestene var elever, lærere, tidligere elever og foreldre. Flere av elevene gikk også polynese inn i den festdekte gymsalen med kake på bordene. 

Fra scenen ble det både dans og sang framført av nåværende og tidligere elever.

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook