Hopp til hovedinnhold

Allsang med Kongen

Hans Majestet Kongen stemte i allsangen sammen med 100 000 barn da Skolenes sangdag ble markert over hele landet i dag.

04.05.2018

Kong Harald var til stede i Oslo Konserthus i ettermiddag, der Skolenes sangdag ble markert med skolebarn og Oslo Filharmoniske orkester. Konserthuset var fullt av sangglade barn da Kongen kom for å ta del i arrangementet.

Direkte over hele landet

Konserten ble strømmet direkte til nær 400 skoler over hele landet. Der kunne elevene følge med på storskjermer og synge med det 1000 barn sterke koret i Konserthuset. Det er Musikk i skolen som står bak Skolenes sangdag – en nasjonal sangdugnad for elever på barnetrinnet.


Sangglade barn i aksjon under dagens konsert og direktesending. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Både barna i koret og elevene rundt i landet har brukt den siste tiden til å øve på sangene som ble fremført på dagens konsert. Barna startet med velkjente «Kom mai, du skjønne, milde». Resten av repertoaret besto av alt fra tradisjonelle folketoner og viser, til nyere låter og hits - som «Stilig», «Kråkevisa», «Sommerfuggel i vinterland», «Langt å gå», «Vi står samme» og «Sterk og rå».

Det ble dans og bevegelser til de ulike sangene.  

Oslofilharmonien førte an

Oslo-Filharmonien spilte til konserten under ledelse av dirigent Håkon Daniel Nystedt, og presenterte sangene med flotte, nyskrevne orkesterarrangementer. I tillegg spilte orkesteret kjente verk fra det klassiske skattkammeret.


Skolenes sangdag i Oslo konserthus. Kong Harald og tusen elever var til stede under konserten, som ble strømmet til skoler over hele landet. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix

 
Programleder for arrangementet var Stian Barsnes-Simonsen, og MGP juniorstjernen Dina Matheussen var årets Skolenes sangdagartist.

 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook