Hopp til hovedinnhold

Åpnet konferanse om flerkulturelt entreprenørskap

H.K.H. Kronprinsen åpnet konferansen Energetics på Fornebu i dag. Han trakk fram tre grunner til at arbeidet for flerkulturelt entreprenørskap er viktig for samfunnet vårt.

15.10.2018

– For det første: Det gir økonomisk mening. For det andre: Vi trenger rollemodeller. Og det tredje: Vi trenger å bryte ned skepsisen overfor det ukjente, sa Kronprins Haakon i talen sin.

Konferansen har som mål å inspirere innovasjonsmiljøer til å se potensialet i innvandrere som gründere og verdiskapere.

– Jeg håper vi snart kommer hjem til oss selv – og kan se hverandre som dem vi er – på tvers av kultur, hudfarge og navn. Forenet i et ønske om å bidra, et ønske om å skape et godt liv for seg selv og sine kjære, og i ønsket om å bygge et sterkt Norge for framtiden, sa Kronprinsen avslutningsvis.

Kronprinsen og styreleder Dankert Freilem i Norsk senter for flerkulturell verdiskapning under Energetics 2018. Foto: Tom Atle Bordevik / Energetics

Møtte gründere

De øvrige innlederne på Energetics 2018 var konsernedirektør Jens Ulltveit-Moe i Umoe Gruppen, direktør Knut Olav Åmås i Stiftelsen Fritt Ord og lege, forfatter og gründer Anita Anjali Suri Kåss.

Med sin banebrytende forskning har Kåss fått en lisensavtale på 800 000 millioner kroner. Moren døde av leddgikt, og denne personlige historien var motivasjon bak hennes gjennombrudd. Anita Anjali Suri Kåss er i disse dager ute med boken «Mamma er en gåte».

Kronprinsen møtte henne og tre andre gründere etter første sesjon: Simon Loginov, gründer av HTTECH, Kambiz Persley, gründer av Oslo Helse Fastlegevakten, og Cristin Xiaojun Liu, konseptutvikler for Matkrukka.

Nasjonalt kompetansesenter

Kronprinsen var også til stede ved åpningen av Energetics 2015 i Drammen. Konferansen skjer i regi av Norsk senter for flerkulturell verdiskaping.

– Gratulerer med at Norsk senter for flerkulturell verdiskaping siden sist gang er etablert som nasjonalt senter for entreprenørskap blant innvandrere. Det gjør at vi her i dag skal få møte gründere fra hele landet som har fått til utrolig mye bra, sa Kronprinsen i åpningtalen på Fornebu.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook