Hopp til hovedinnhold

Det store finanskappløpet

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsregenten var til stede under Finansnæringens dag 2019. Mer enn 500 med tilknytning til norsk finansliv var samlet i Oslo.

02.04.2019

"Det store kappløpet" er temaet for årets konferanse - det internasjonale kappløpet om makten, hodene og pengene. Hvordan arter dette kappløpet seg? Målet er å gjøre deltakerne litt klokere, litt mer kunnskapsrike og litt bedre rustet til å delta i konkurransen, sier Idar Kreutzer, administrerende direktør i Finans Norge.

Kronprins Haakon fulgte konferansens første del i formiddag. Han fikk blant annet anledning til å høre direktør Polly Courtier ved universitetet i Cambridge snakke om den nye drivkraften innen internasjonal finans- og næringsliv: bærekraft.

Ulike perspektiver på endring

Turid Grotmoll, administrerende direktør i Fremtind åpnet konferansen, og pekte på hvordan kappløpet innebærer nødvendige endringer i finansnæringen. 

Erna Solberg var neste taler og la vekt på tillit og samarbeid som viktige forutsetninger for vellykket omstilling. De fleste opplever ny teknologi som framskritt, men det kan være lett å føle at man ikke henger med til når endringene er mange og skjer raskt, understrekte statsministeren.  

– De fleste oppfatter den nye teknologien som framskritt. Men det er klart at når det går for fort, kan det også være lett å føle at du ikke henger med, sa statsminister Erna Solberg i sin åpningstale. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Den nordiske modellen har klart omstillingen så langt, påpekte stortingsrepresentant Espen Barth Eide i sitt innlegg. Norge har klart å kombinere to viktige ting. På den ene siden stor åpenhet mot verden og tro på internasjonale avtaler - på den andre siden, en sterk og aktiv stat. 

Polly Courtier er direktør for Institutt for bærekraftig lederskap ved Universitetet i Cambridge og en av verdens fremste eksperter innen bærekraftig næringsliv. Hun mener vi må utdanne unge mennesker bedre. Vi må sende studentene ut med mer kunnskap om verden i stedet for "Training students to know more and more about less and less", sa Courtice, som også er kvinnen bak Prinsen av Wales' program for bærekraftig næringsutvikling. 

Etter foredraget var det en samtale om bærekraftig næringsliv mellom Courtier og KLP-sjef  Sverre Thornes. Direktør Dame Polly Courtice fra University of Cambridge og konsernsjef i KLP Sverre Thornes diskuterte bærekraftig utvikling og næringsliv. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Haddy N'jie bidro både som konferansier og som artist i samarbeid med Janove Ottesen. 

Påvirker alt og alle

Vi blir alle påvirket av kraften og hurtigheten i endringsdynamikken. Det vil endre verdenspolitikken og maktforholdene internasjonalt, det vil endre Norge og hvordan vi organiserer oss, og det vil endre hvilke krav som stilles til oss som finansnæring og som enkeltmennesker, skriver Finans Norge. 

Konferansen fortsatte utover dagen med flere innlegg om utdanning og kompetanse, endringer i finansmarkedet og finansnæringens rolle.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook