Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte Pride Park

Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen besøkte Pride Park i Oslo i dag. Parken er en del av festivalen Oslo Pride, en markering av homofil kjærlighet, mangfold og åpenhet. 

20.06.2019

Kronprinsparet ble ønsket velkommen av festivalsjef i Oslo Pride, Fredrik Dreyer og Ingvild Endestad, leder for FRI. Sammen med Marianne Borgen, ordfører i Oslo, fikk de en omvisning og besøke parkens mange stands. 

Kronprinsparet fikk muligheten til å snakke med mange av de frivillige som jobber for ulike organisasjoner i Pride Park. Foto: Ola Vatn, NTB Scanpix

Under omvisningen ble Kronprinsen og Kronprinsessen introdusert for mange av organisasjonene som jobber for kjønns- og seksualitetsmangfold. Blant andre møtte de Skeiv Ungdom, Skeiv Verden, HIV Norge og FRI Oslo og Akershus: Senior, voksen og Skeiv. I tillegg hilste de på mange av de frivillige som jobber under Pride-festivalen. 

Kronprinsessen vises rundt på området av festivalsjef Fredrik Dreyer. Foto: Ola Vatn, NTB Scanpix

Del av festivalen Oslo Pride

Pride Parken ligger i Spikersuppa i Oslo, og er en del av festivalen Oslo Pride. Her står ulike aktører på stand, det er konserter og show. Formålet er at alle skal kunne føle seg inkludert, uansett legning, bakgrunn, kjønn eller identitet. Festivalen rundes av med Pride-paraden gjennom Oslos gater 22. juni. 

Festivalen arrangeres av FRI - Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold. FRI arbeider for at mennesker som bryter normer for kjønn og seksualitet skal kunne leve åpent uten frykt for å bli utstøtt, diskriminert eller trakassert.

Kronprinsparet tok også turen innom frivilligteltet. Foto: Ola Vatn, NTB Scanpix

Fyller 50 år

Pride fyller 50 år i år, og har betydd mye for mange mennesker. Det er en viktig markering av homofil kjærlighet, åpenhet og mangfold, men også kampen mot hets og diskriminering. Det arrangeres Pride-festivaler rundt i Norge og i resten av verden. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook