Hopp til hovedinnhold

Møtte Europas TV-sjefer

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i formiddag til stede ved åpningen av generalforsamlingen til Den europeiske kringkastingsunionen (EBU). I år er NRK vertskap for generalforsamlingen der toppsjefene i Europas allmennkringkastere er samlet.

27.06.2019

Kronprinsen fikk gleden av å ønske TV-sjefene velkommen til Norge og Oslo, da han holdt velkomsttalen. Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen i NRK talte også.  

Kronprinsen ønsket TV-sjefene velkommen til Oslo under EBUs generalforsamling i Oslo. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff.

- Den globale mediekonkurransen er stadig tøffere og gir publikum et ubegrenset tilbud. I dette bildet har allmennkringkasterne fortsatt den viktige oppgaven å være samlende i de enkelte land for å styrke språk, demokrati og kultur. Det er en glede å ønske kringkastingssjefene i Europa velkommen til Oslo for å diskutere hvordan vi skal utvikle oss og løse dette oppdraget i fremtiden, sa Thor Gjermund Eriksen.  

Etter talene inviterte EBUs president og BBCs generaldirektør, Tony Hall , Netflix-sjef Reed Hastings til en samtale dem imellom. De to snakket om fremtidens TV og Hasting la vekt på at et selskap som Netflix både kan konkurrere og samarbeide med allmennkringkasterne. Netflix-sjefen var invitert av EBU for å delta i programmet på generalforsamlingen.

EBUs president og BBCs generaldirektør, Tony Hall, og Netflix-sjef Reed Hastings i en samtale om fremtidens TV. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

EBU er verdens ledende organisasjon for allmennkringkastere med 117 medlemmer fra 56 land. Organisasjonen har i tillegg 34 assosierte medlemmer fra Asia, Australia, Afrika og Amerika. Arrangementet i Oslo har stor oppslutning med flere påmeldte kringkastingssjefer enn noen gang.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook