Hopp til hovedinnhold

Kronprinsen besøkte Aqua Nor

Tirsdag var H.K.H. Kronprins Haakon til stede under åpningen av aquakulturmessen Aqua Nor 2019. Den offisielle åpningen av messen ble gjennomført av fiskeriminister Harald T. Nesvik. 

21.08.2019

Aqua Nor feiret i år at det er 40 år siden messen ble holdt for første gang. Siden 1979 har messen vokst til å bli en av de viktigste møtestedene for aquakulturnæringen. I år forventes det over 30 000 besøkende i nye Trondheim Spektrum, og nærmere 700 utstillere står klare til å ta dem imot. 

Både fylkesmann Frank Jenssen, Trondheims ordfører Rita Ottervik og fiskeriministeren var til stede, sammen med Kronprinsen under åpningen av messen. 

Bærekraftig innovasjon

Hvert år deler Aqua Nor ut en innovasjonspris, og i år gikk prisen til det skotske selskapet Benchmark Animal Health for sin innovasjon innen rensing av vann etter lusebehandling. 

På sin omvisning i de mange messehallene fikk Kronprinsen møte de nykårede innovasjonsvinnerne, og fikk lære mer om hvordan de jobber for å gjøre næringen mer miljøvennlig i fremtiden. 

Framtidsrettet

Også ungdommen var representert med egen stand under messen, og Kronprins Haakon fikk treffe elever fra Nord-Troms VGS, som går på en egen linje med fokus på aquakultur. 

Besøket i Trondheim ble avsluttet med lunsj i Erkebispegården. 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook