Hopp til hovedinnhold

Redaktør for antologi

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er - sammen med forfatter Geir Gulliksen - redaktør for antologien "Hjemlandet og andre fortellinger". 

03.09.2019

Kronprinsessen ble invitert til å være redaktør i forbindelse med at Norge er gjesteland på bokmessen i Frankfurt i 2019, og i kraft av sin rolle som ambassadør for norsk litteratur i utlandet. Hun valgte seg forfatter Geir Gulliksen som medredaktør.

Sammen har de invitert tolv forfattere, som de begge verdsetter, til å bidra med nyskrevne noveller og essay med utgangspunkt i spørsmål om å hva det vil si å være norsk i dag. Antologien ble lansert ved et arrangement i Aschehoug forlag i dag.  

Geir Gulliksen og Kronprinsessen er sammen redaktører for denne samlingen skjønnlitterære tekster. Foto: Lise Åserud/NTB Scanpix.

Under lanseringen var flere av forfatterne til stede. Demian Vitanza og Marit Eikemo leste utdrag fra sine tekster, og Dag Solstad og Vigdis Hjort hadde en samtale om det norske i litteraturen.

Kronprinsessen og Gulliksen fortalte om arbeidet med boken og diskuterte hva det betyr å være norsk. Gulliksen var en av forfatterne som deltok på Litteraturtoget sammen med Kronprinsessen i 2016.

I tillegg til forfatterne som var til stede under lanseringen har også Agnes Ravatn, Helga Flatland, Karl Ove Knausgård, Maria Navarro Skaranger, Ole Robert Sunde, Siri Hustvedt, Tomas Espedal og Wencke Mühleisen bidratt med tekster. 

Norge skal være gjesteland under verdens største bokmesse i Frankfurt i oktober, og Kronprinsessen vil delta på sentrale arrangementer i forbindelse med gjestelandsprosjektet.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook