Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte barneavdeling

Torsdag besøkte Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon og Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit barneavdelingen på Drammen sykehus. 

19.12.2019

Besøket begynte med en visitt til nyfødtavdelingen. Her fikk Kronprinsparet en orientering om konseptet Family Integrated Care, der målet er at foreldrene til de nyfødte som må tilbringe ekstra tid på nyfødtavdelingen kan få bo på sammen rom som den nyfødte. Her bor foreldrene sammen med barnet så lenge det er nødvendig. 

Her fikk Kronprinsparet treffe en familie som har bod på avdelingen de siste 10 ukene, og fikk høre om deres erfaringer og hvordan de er blitt ivaretatt på sykehuset. 

Fine møter

Både på dagbehandlingen og barne- og ungdomsavdelingen fikk Kronprinsparet treffe flere barn og unge. I de tilfellene det er mulig er pasientene til behandling på sykehuset på dagtid, mens de fremdeles kan bo hjemme sammen med familiene sine. Men sykehuset har også pasienter som bor i kortere og lengre perioder på sykehuset. 

Kronprinsparet fikk også være med på juleverksted sammen med noen av barna. Her fikk de blant annet prøve seg på å flette julekurver.

Kronprinsessen fikk flette julekurver og tegne sammen med barna. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook