Hopp til hovedinnhold

Kongeparet i julegudstjeneste

Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Prinsesse Märtha Louise var i dag til stede ved den tradisjonelle 1. juledagsgudstjenesten i Holmenkollen kapell i Oslo.

25.12.2019

Kapellet ligger ved inngangen til Nordmarka i Oslo, ikke langt fra Kongsseteren, der Kongeparet tilbringer julen.

Kongeparet og Prinsessen ble tatt imot på kirketrappen av forrettende prest, sogneprest Jan-Erik Heffermehl og kirketjener Inger Margrethe Magnus da de ankom kapellet i formiddag. Det er tradisjon at Kongeparet går til kirke i Holmenkollen kapell 1. juledag.

Kongeparet i samtale med kirketjener Inger Merete Magnus. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Holmenkollen kammerkor innledet gudstjenesten med Eyvind Alnæs' julemotett akkompagnert av kantor, organist Petter Amundsen.

Tekstlesningen ble foretatt av Inger Margrethe Magnus. I sin preken talte sognepresten over Johannes-evangeliets første kapittel. 

Sopranen Katharina Frogner Kockum og Holmenkollen kammerkor avsluttet gudstjenesten med "O helga natt" . Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Holmenkollen kapell

Holmenkollen kapell ble opprinnelig bygget i 1903, men ble ødelagt av brann i 1992 og gjenreist i dragestil i 1996. Bygget i tradisjonen fra de gamle stavkirkene, er kapellet i dag et landemerke og en turistattraksjon i Nordmarka.

Kongsseteren var en gave til Kong Haakon og Dronning Maud, og sto ferdig i 1910. Kongeparet feirer ofte jul her, og den er også Kongefamiliens base under Holmenkollrennene.

Kongsseteren

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook