Hopp til hovedinnhold

Takket sykehusansatte

– Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av, sa Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen i et videomøte med ansatte ved Haukeland universitetssykehus i Bergen i dag. Tidligere på dagen fikk han en orientering av Folkehelseinstituttet.

24.03.2020

I Bergen i ettermiddag møttes 300 ledere på ulike nivå for å gå gjennom status for koronasmitte og ivaretakelse av pasienter og ansatte i en krevende situasjon. De fleste deltok i møtet via video.

Kronprinsen takket

Kronprins Haakon var med på video fra Skaugum og takket dem for innsatsen.

– Arbeidet dere på sykehusene gjør, og den innsatsen som hele helsesektoren gjør, er utrolig viktig for oss alle sammen. Det er en fellesinnsats i helsesektoren nå som det står respekt av. På vegne av alle oss andre i samfunnet, så vil jeg si at vi setter veldig pris på den innsatsen dere gjør, og at vi står bak hele helsevesenet.

Ansatte ved Mottaksklinikken ved Haukeland universitetssykehus deltar i møtet via video. Foto: Anne Taule, Haukeland universitetssykehus

Forbereder seg på flere pasienter

Administrerende direktør Eivind Hansen ønsket Kronprinsen velkommen til møtet som «en uannonsert gjest», og de hadde en samtale om forberedelser, utfordringer og arbeidet på sykehuset.

Foretaksverneombud Ingeborg Sævareid orienterte om hvordan sykehusets 12 000 ansatte forbereder seg på bølgen av koronasyke som man må anta kommer.

Kronprinsen i samtale med administrerende direktør Eivind Hansen. Foto: Aleksander Valestrand, Haukeland universitetssykehus

– Med mot, utholdenhet, kunnskap og kompetanse tror jeg at vi kommer til å få til dette på en så god måte som mulig, sa Kronprinsen på slutten av møtet.
– Tusen takk for alles innsats og lykke til i tiden som kommer. Vi kommer til å stå bak og støtte dere.

Videomøte med Folkehelseinstituttet

I dag tidlig deltok Kronprinsen på morgenmøtet til Folkehelseinstituttet via video.

– Det er utrolig viktig å ha dere i den tiden vi er i nå. Det er en uoversiktlig situasjon på mange måter, men gjennom dere får vi mer og mer kunnskap og informasjon, etter hvert som tiden går og pandemien utvikler seg, sa Kronprins Haakon i møtet med utbruddsgruppa i Folkehelseinstituttet.

Orientering om koronasmitte, tiltak og råd

Avdelingsdirektør Line Vold og de ulike gruppelederne orienterte om status for norske covid-19-tilfeller og arbeidet med å spore smitte, oppdatere symptomer og gi informasjon og råd til befolkningen og helsepersonell.

"Det er utrolig viktig å ha dere i den tiden vi er i nå."

Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg var også til stede i videomøtet sammen med rundt 150 ansatte.

Avslutningsvis takket Kronprinsen:

– Med den kunnskapen som dere har, sammen med handlekraft, er jeg sikker på at vi kommer gjennom dette på den beste måten vi kan. Tusen takk for det gode og viktige arbeidet dere gjør, og lykke til videre.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook