Hopp til hovedinnhold

Festspillene i Bergen

Hennes Majestet Dronning Sonja og Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon hilste ved åpningen av Festspillene i Bergen i kveld. - Selv om vi sitter langt fra hverandre kan kunstopplevelsen likevel føre oss sammen, sa Kronprinsen i en videohilsen.

20.05.2020

I dag åpnet Festspillene i Bergen. Årets festival blir annerledes enn tidligere, og Festspillene i Bergen vil formidle 60 konserter og arrangementer digitalt. Det blir strømminger av nye konserter, gjensyn med enkeltarrangement fra de to siste årene og et uteprogram. 

- Det er imponerende at arrangørene klarte å kaste seg rundt da hverdagene våre ble forandret – og skapte en av verdens første og største digitale kulturfestivaler, sa Kronprins Haakon i en videohilsen under åpningskonserten. 

  Dronning Sonja og Kronprins Haakon hilste til Festspillene i Bergen under åpningskonserten onsdag 20. mai via video. Foto: NRK. Klipp: Det kongelige hoff.

- Jeg savner å være i Bergen! Å komme til Bergen om våren å kunne være til stede under åpningen av de internasjonale festspillene er alltid en stor opplevelse, sa Dronning Sonja. 

Det opprinnelige programmet for Festspillene i Bergen 2020 ble avlyst i april, da forbudet mot kulturarrangement ble videreført til 15. juni for å hindre spredning av koronaviruset.

I mai kom et nytt program på plass, med rundt 60 ulike programposter. En rekke nye konserter og arrangementer vil bli formidlet digitalt fra Bergens kulturarenaer, uten publikum til stede.

Åpningskonsert i Grieghallen

Festspillene i Bergen 2020 startet i kveld med en åpningskonsert sendt fra Grieghallen, der blant andre Bergen Filharmoniske Orkester, Einar Selvik, Edvard Grieg Kor, Leif Ove Andsnes og fiolinistene Ludvig Gudim og Eldbjørg Hemsing medvirket. Konserten ble ledet av Arild Erikstad og sopran Mari Eriksmoen. 
 
Årets festival arrangeres mellom 20. mai og 3. juni. De første Festspillene i Bergen fant sted i 1953 og festivalen er i dag Nordens største kuraterte festival for musikk og scenekunst.  

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook