Hopp til hovedinnhold

Møtte filmbransjen

Kronprinsregenten fikk i dag møte filmbransjen under Filmtreff på Filmens Hus i Oslo. Her fikk Kronprins Haakon også en forhåndstitt på den nye, norske filmen «Den største forbrytelsen».

15.10.2020

Utenfor Filmens Hus i Oslo ble Kronprinsregenten tatt imot av Agnethe Sophie Buus Jensen fra Norsk Filmdistributørers Forening, Guttorm Pettersen fra bransjeorganisasjonen Film og Kino, og Marton Sundland som er produsent på den nye, norske filmen «Den største forbrytelsen».

En hardt rammet bransje

Filmbransjen, både kinoene, men også produksjonene har vært hardt rammet av koronapandemien. Men, i motsetning til i flere andre land, har kinoene i stor grad kunnet holde åpent med strenge smittevernstiltak.

På Filmens Hus arrangeres det i disse dager Filmtreff, og det var dette Kronprins Haakon var invitert til å være med på. Her fikk han blant annet møte en rekke kinosjefer fra hele landet, og de kunne fortelle om hvilke utfordringer de har hatt de siste månedene og hvordan de ser på tiden fremover.

- Norsk film holder en veldig høy kvalitet, og jeg er imponert over hvordan bransjen har klart seg gjennom den siste tiden, sa Kronprinsregenten etter å ha snakket med noen av landets kinosjefer.

Filmtreff er et bransjemøte i filmbransjen der forskjellige aktører, som produsenter, kinosjefer og distributører, møtes. Når de nå møttes igjen på Filmens Hus var dette første gang siden januar bransjen hadde vært samlet på denne måten.

Kronprins Haakon fikk blant annet snakke med kinosjefer fra hele landet. (Foto: NTB / Håkon Mosvold Larsen)

Den største forbrytelsen

Besøket på Filmens Hus ble avsluttet med at Kronprins Haakon fikk være med på en bransjevisning av den nye, norske storfilmen Den største forbrytelsen. Filmen, basert på Marte Michelets bok med samme navn, har ikke premiere før 1. juledag, så det var en nesten helt ferdig film Kronprinsregenten og filmbransjen fikk servert i kinosalen.

- Jeg er veldig glad for at filmen kommer ut i år og markerer 75 år siden frigjøringen, sa Kronprins Haakon som tidligere i år gikk Flyktningeruta fra Oslo til Sverige. På turen møtte han blant annet Gerd, som en av de mindre karakterene i filmen er basert på.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook