Hopp til hovedinnhold

"Blokk til blokk"

Med et knippe markante hiphopere på scenen fikk Kronprins Haakon, sammen med elever fra Nydalen VGS, oppleve Riksteaterets forestilling «Blokk til blokk» før den legger ut på norgesturne.

22.10.2020

Forestillinga, med Don Martin, Jonathan Orellana Castro og Felipe Orellana Castro på scenen, begynte på den minste scenen til Det norske teateret med bare åtte planlagte forestillinger, men endte som en stor publikumssuksess som solgte ut stadig større scener i hovedstaden. Nå skal den ut i hele landet med Riksteateret.

Kronprinsregenten ble tatt imot av ordfører i Oslo, Marianne Borgen, teaterdirektør Knud Bjørn-Larsen og «Blokk til blokk»-regissør Cici Henrichsen utenfor Riksteaterets scene i Nydalen. På vei inn i salen fikk Kronprins Haakon en kort orientering om stykket.

- «Blokk til blokk» er en forestilling om å komme dit du er, ikke på grunn av, men på tross av alt. Den forteller om å vokse opp i blokk i Groruddalen. Om å vokse opp med hiphop på nittitallet. Det er ikke en konsert – og heller ikke et vanlig teaterstykke, sier Don Martin som sammen med Castro-brødrene ikke bare spiller i stykket, men også står bak manus.

Tagget på scenen

Etter forestillingen fikk Kronprins Haakon snakke med gutta bak forestillingen, og ikke minst fikk han overlevert en tusj slik at han kunne sette et lite preg på parkbenken på scenen, en del av kulissene som skal være med rundt på forestillingene i hele Norge.

Kronprins Haakon møtte skuespillerne etter forestillingen. (Foto: NTB / Heiko Junge)

«Blokk til blokk» skal spille 24 forestillinger fra Tromsø i nord til Mandal i sør.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook