Hopp til hovedinnhold

Feiret med 37 000 elever

Lørdag er det FN-dagen, og i år er det en spesiell feiring ettersom man også markerer 75 år siden FN ble grunnlagt. I den anledning deltok Kronprins Haakon fredag på en digital sending, som over 1500 skoleklasser fra hele landet var med på.

23.10.2020

Sendingene, med Markus Bailey som programleder, var delt opp etter skoletrinn, og Kronprinsregenten deltok direkte i sendingen som ble vist til 1000 klasser, med elever fra 5.-7. klasse. En stor del av sendingen gikk ut på at de forskjellige klassene fikk konkurrere mot hverandre i en Kahoot om FN og FNs bærekraftsmål. Kahoot er et digitalt quiz-verktøy som mange skoler bruker i undervisningen.

I de senere sendingene, sendingene for ungdomsskolen og videregående, deltok Kronprins Haakon ved at han stilte et av spørsmålene i Kahoot-quizen. Statsminister Erna Solberg og Stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen deltok direkte i disse sendingene.

Kronprins Haakon snakket med programleder Markus Bailey om det viktige arbeidet FN gjør. (Foto: NTB / Terje Bendiksby)

Fra et Zoom-studio på Litteraturhuset i Oslo hilste Kronprinsregenten til de nærmere 25 000 elevene som hadde logget seg på den digitale sendingen klokken 09.00 fredag morgen. Sammen med programleder Bailey snakket han om viktigheten av at land må jobbe sammen for å møte de store, internasjonale utfordringene verden står overfor. Gjennom dagen var det tilsammen 37 000 elever som fikk bryne seg på FN-Kahooten.

Flekkerøy til topps

Etter en spennende Kahoot, der det var kniving i toppen helt frem til siste spørsmål, var det til slutt en klasse fra Flekkerøy som klarte å utkonkurrere de 999 andre klassene, og stakk av med førsteplassen.

Den digitale markeringen ble arrangert av FN-sambandet, som er en organisasjon som jobber med å pre informasjon om FN og internasjonale spørsmål. De jobber blant annet mye med undervisningsmateriell, kurs, rollespill og foredrag rettet mot skoler. 

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook