Hopp til hovedinnhold

Ordførere delte koronaerfaringer

Kommunene står fremst i håndteringen av pandemien. – Takk til dere, men også laget som står rundt dere, sa H.K.H. Kronprins Haakon i videomøte med ordførerne i Bodø, Sokndal og Våler.

19.11.2020

I nettmøtet orienterte de tre ordførerne om status for håndteringen av koronaviruset i sine kommuner. De var bekymret for ensomhet, spesielt blant unge og eldre. Og alle løftet frem yrkesgrupper som holder samfunnet i gang, som helsearbeidere, renholdere og butikkansatte.

– Denne pandemien har vist hvilke verdier som ligger i det norske samfunnet. Hvor langt vi er villig til å strekke oss for å beskytte de sårbare. Det gjør meg stolt over å være innbygger og ordfører i Norge, sa Jonas Andersen Sayed i Sokndal kommune, Norges yngste ordfører.

I samtalen med Kronprinsen deltok også Bodøs ordfører Ida Marie Pinnerød og ordfører Ola Cato Lie i Våler kommune i Innlandet.

Kronprinsen takket hele laget

Koronapandemien har ført til store utgifter for kommunene. Samtidig skal de sørge for barnehage, skole og eldreomsorg.

Alle kommunene har hatt mindre smitteutbrudd, men som de har klart å slå ned.

– Jeg vil gjerne takke for innsatsen som dere har gjort. Her er det mange som har stått på for å få smitten under kontroll – for å komme gjennom en vanskelig situasjon på en best mulig måte, sa Kronprinsen, og la samtidig til:

– Takk til dere, men også laget som står rundt dere, sa han.

Ledelse lokalt og globalt samarbeid

Ordførerne ble utfordret på å si noe om hvilken lærdom vi kan trekke ut av koronasituasjonen.

– Det er noe å lære av enhver situasjon. Vi er gjensidig avhengige av hverandre. Noe som skjer veldig langt unna oss, kan ha store konsekvenser også her, i våre lokalsamfunn. Vi må jobbe globalt, samtidig er det viktig med innsats og ledelse lokalt. De to tingene henger sammen, sa han.

Avslutningsvis sendte Kronprinsen en hilsen til fotballklubben Bodø/Glimt for å gratulere med en fantastisk sesong og ønske dem lykke til i innspurten.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook