Hopp til hovedinnhold

På digitalt besøk til Hammerfest

Hammerfest har mange erfaringer fra smitteutbruddene i høst og vinter. Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen møtte i dag representanter fra kommune og fylke via video.

26.11.2020

Kronprins Haakon takket for innsatsen i en krevende tid.

– Det er mange som har bidratt veldig positivt i en situasjon som er utfordrende og vanskelig, sa han og fortsatte:

– Vi kommer oss ikke helt unna problemene selv om vi forbereder oss godt, men vi klarer å håndtere dem på en måte som gjør at det ikke blir verre enn nødvendig. Det må være målet vårt – kontroll gjennom hele prosessen.

Delte erfaringer fra smitteutbruddet på sykehuset

Kronprins Haakon fikk en orientering om situasjonen i kommunen – og hvordan smittesituasjonen og smittevernstiltak har påvirket ulike deler av kommunen.

Kronprinsen i samtale med fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker, rektor Anita Olsen, ordfører Marianne Sivertsen Næss, næringslivsleder Eirik Bæivi og Siri Tau Ursin ved Finnmarkssykehuset. Foto: Skjermbilde Det kongelige hoff

I oktober måtte en femtedel av de ansatte ved Hammerfest sykehus i karantene etter at flere ansatte ble bekreftet smittet av koronaviruset. Administrerende direktør Siri Tau Ursin ved Finnmarkssykehuset fortalte om en vanskelig situasjon. Kapasiteten ble drastisk redusert, og pasienter måtte sendes videre til andre sykehus.

I samtalen med Kronprinsen deltok også ordfører Marianne Sivertsen Næss i Hammerfest, fylkesmann Elisabeth Vik Aspaker i Troms og Finnmark, rektor Anita Olsen ved Baksalen skole og Eirik Bæivi som eier cateringselskapet Bæivi og Brygga Mathus.

Ros til skole og næringsliv

Serveringsbransjen i Hammerfest fikk ros av ordfører og rektor for innføringen av gode smittevernsrutiner og nye kreative måter å drifte videre på. Eirik Bæivi kunne fortelle om omlegging til takeaway og matkasser for sin virksomhet. Innføringen av tøffe koronatiltak har rammet næringslivet hardt. Mange av de ansatte i restaurantbransjen er fortsatt permittert.

Ros vanket det også til Anita Olsen og hennes team på Baksalen skole. De var raskt oppe og kunne tilby digital undervisning. Rektoren var glad for at lærere og elever var godt utstyrt med digitale verktøy i forkant og behersket plattformene. De har også hatt fokus på å tilby et godt tilbud til utsatt skoleungdom under nedstengningen.

"Med folk som jobber som dere, øker sjansene betraktelig for at det tross alt skal gå ganske bra."

– Det har vært spennende å høre om hvordan dere har håndtert situasjonen – og oppløftende å høre hvordan så mange står på for å løse utfordringer som kommer, sa Kronprinsen avslutningsvis og ba de andre hilse til alle som har jobbet under krisen.

– Det er utfordrende tider, men vi kommer oss nok gjennom. Med folk som jobber som dere, øker sjansene betraktelig for at det tross alt skal gå ganske bra, sa han.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook