Hopp til hovedinnhold

Kongen delte ut Ildsjelprisen

Hans Majestet Kongen delte ut norsk idretts pris til Årets ildsjel: Finn-Magne Simonsen fra Bjerkvik. Overrekkelsen fant sted under en audiens på Slottet og vist under kveldens Idrettsgalla på NRK.

09.01.2021

Over 400 trenere, tillitsvalgte og andre med verv innen idretten var nominert til utmerkelsen. Blant disse valgte juryen ut elleve fylkesnominerte. Finn-Magne Simonsen (72) var Nordland idrettskrets kandidat, og det var ham juryen til slutt valgte ut. Siden årets Idrettsgalla er digital, måtte overrekkelsen finne sted før kveldens sending, og det var to svært idrettsinteresserte herrer som møttes på Slottet.

Under kveldens galla takket årets ildsjel klubbene som hadde nominert ham og alle ildsjelene han har jobbet med i Bjerkvik. Uten dem hadde ikke anleggene blitt realisert eller alle arrangementene blitt noe av. - Prisen deler jeg med dere, sa Simonsen, som lovte å fortsette å mase på dem om dugnad og annen innsats.

Men først og fremst gikk takken til kona Toril, som tok seg av alt det andre - sånn at han kunne vie seg til engasjementet for idretten. 

Engasjert i over 50 år

Allerede i 20-årsalderen engasjerte Simonsen seg i idrett og frivillig arbeid, og etter mer enn 50 år er han fortsatt engasjert i hjembygda Bjerkvik nord for Narvik. Han spilte aktiv fotball til han var i midten av 30-årene, og alle tre barna hans har vært med innen flere idretter. Der har Simonsen alltid stilt opp.

Han har jobbet på Narvik stadion, har vært bestyrer i Bjerkvik svømmehall og styrt Bjerkvik Idrettsforening. Han har også vært daglig leder i Mjølner. Han ledet huskomitéen for byggingen av Bjerkvikhallen, og er nå leder i Border Crossing Challenge (BCC) – et sykkelløp i Bjerkvik.

Som pensjonist er Simonsen vel så aktiv som tidligere.
– Nå er jeg engasjert i BCC, og i strandpromenaden i Bjerkvik. Dugnadsånden i Bjerkvik er stor, og jeg må skryte veldig, forteller årets ildsjel.

Idrettsgallaen

Idrettsgallaen er idrettens festaften og alles mulighet til å hylle idrettsheltene som gir oss uforglemmelige øyeblikk. Hvert år anerkjennes utøvere, lag, trenere og én ildsjel som året før gjorde en ekstraordinær innsats.

Helt fra starten i 2002 har Idrettsgallaen blitt sendt direkte på TV, men på grunn av covid-19 måtte årets galla bli digital. Pandemien har gjort 2020 til et annerledes år for idretten, som for resten av verdenssamfunnet. Ildsjeler er kanskje viktigere enn noen gang.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook