Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet delte ut Spellemannpris

Det Norske Solistkor fikk Spellemannprisen i kategorien samtid. Overrekkelsen fant sted på Skaugum og ble vist under kveldens Spellemann 2020-sending.

16.04.2021

– Vi skal dele ut en pris i en kategori som er grensesprengende og nyskapende – som kan begeistre og irritere. Det er kanskje den sjangeren som krever mest av lytteren, men som til gjengjeld kan gi den største kunstneriske opplevelsen, sa H.K.H. Kronprinsesse Mette-Marit inne fra Skaugum.

Overrasket med pris

Ved inngangspartiet stod Det Norske Solistkor som var invitert til Skaugum for å opptre sammen med artisten Natnael. Kronprinsparet overrasket dem samtidig med en Spellemann-statuett.

Det Norske Solistkor kom til Skaugum for å opptre på årets Spellemann-sending, men ble overrasket med pris av Kronprinsparet. Foto: Robin Bøe / Spellemann

– Dere har jo gitt ut albumet «Lament» og fikk kjempegode kritikker. Det gjorde også at dere ble nominert i kategorien samtid i Spellemann. Det er kjempeimponerende i seg selv, men jeg kan også avsløre at dere har vunnet, sa H.K.H. Kronprins Haakon og fortsatte.

– Vinneren av Årets spellemann samtid er Det Norske Solistkor.

Dirigent Grete Pedersen hentet statuetten på vegne av koret. De andre nominerte i kategorien var Christian Wallumrød Ensemble med «Many», Kim Myhr & Australian Art Orchestra med «Vesper» og Tøyen Fil og Klafferi med «Botanisk hage».

Natnael opptrådte på Spellemann-showet med låta «Ekko» fra Skaugum. Foto: Robin Bøe / Spellemann

Hyllet norsk musikkbransje med en reise

Overrekkelsen fant sted i forkant av kveldens sending. Programleder Tarjei Strøm reiste landet rundt for å møte og hylle nominerte, vinnere og andre bransjeaktører. Reisen startet på Skaugum hvor programlederen hadde en samtale med Kronprinsparet om det spesielle musikkåret 2020.

– Vi syns det er hyggelig å ha Spellemannprisen på besøk og få lov til å være med og feire artister, musikere, låtskrivere, komponister og produsenter i en bransje som tross alt har vært veldig rammet dette året. Det er også en bransje som betyr mye for veldig mange – også for oss, sa Kronprinsessen.

Kronprinsen fulgte opp med løfte frem alle som også bidrar med å få musikk ut til folk – de som sørger for lyd og lys, driver musikkscener, ildsjeler og frivillige.

– Det er utrolig viktig det arbeidet de gjør. Vi savner å være i konsertlokaler med masse mennesker, så jeg håper det ikke er så lenge til vi kan gjøre det igjen, sa Kronprinsen.

Programleder Tarjei Strøm snakket med Kronprinsparet på Skaugum om det spesielle musikkåret 2020. Foto: Robin Bøe / Spellemann

Årets Internasjonale Suksess

Prisen Årets Internasjonale Suksess er et samarbeid mellom Spellemann og Music Norway for å hedre internasjonale suksesshistorier som bidrar til å øke norsk musikkeksport.

Kronprinsen hadde også en samtale med Tarjei Strøm før de nominerte i denne kategorien ble presentert. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide annonserte og gratulerte vinneren – artisten og låtskriveren Marie Ulven Ringheim, bedre kjent som Girl in red.

Totalt ble det delt ut 24 Spellemann-statuetter til norske artister.

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook