Hopp til hovedinnhold

Besøkte Aurora Verksted

Aurora Verksted i Bærum er et arbeidsfellesskap av kunstnere med og uten funksjonsnedsettelser. I dag kom Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen på besøk.

04.05.2021

I lokalene på Haslum er det blitt produsert keramikk, tekstil, klær og papir tross pandemi og strenge smitteverntiltak. Kronprinsessen sa hun var glad for at arbeidsplassen har kunne holde åpent under pandemien, og det er hardt arbeid som ligger bak. 

Å ha en meningsfull jobb og faste rutiner er viktig for helsen. For noen, og for mange på Aurora, er det ekstra viktig.

Ansatt Anne Gro Fjeldheim viste Kronprinsessen noen av produktene som er laget ved Aurora Verksted. Foto: Lise Åserud / NTB

Møtte ansatte i verkstedene

Under besøket fikk Kronprinsessen en orientering om inspirasjonsbedriftens 34 år lange historie av gründer Trine Dreyer.

I dag har Aurora Verksted rundt 100 ansatte og bygget en ordinær bedrift rundt den tilrettelagte arbeidsplassen. Til dette hører butikken RESPEKT/aurora på Majorstuen i Oslo og designarbeidet som produseres med samarbeidspartnere ute.

Magnus Olav Sand viser Kronprinsessen et teppe han har laget. Foto: Lise Åserud / NTB

Produksjonen av unik design er stor og omfattende, og Kronprinsesse Mette-Marit fikk en omvisning i de romslige verkstedslokalene for strikk, tekstil, farge og keramikk hvor ansatte var i full aktivitet.

Holder håndverk i hevd

Aurora Verksted er drevet av fagfolk og opprettholder viktig kunnskap om håndverksfagene. Med sin interesse for kunsthåndverk kunne Kronprinsessen også plukke opp en del tips fra de ansatte.

Ved strikkemaskinen er Inger Anne Nyberg i full aktivitet. Foto: Lise Åserud / NTB

Aurora Verksted er et samvirke, hvor inntjening går til å utvikle bedriften. Bedriften tilbyr tilrettelagte arbeidsplasser for mennesker som trenger det – fra kommunene Oslo, Bærum og Asker.

– De driver med så mange ting som jeg er opptatt av, sa Kronprinsessen til media etter besøket. De har greid å holde åpent under nesten hele pandemien, og tilbudt en god og trygg hverdag. Det var utrolig hyggelig å få komme på besøk og høre om hvordan de har greid seg i denne fasen.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook