Hopp til hovedinnhold

Tegninger i Slottsparken

Forrige 17. mai fikk Kongeparet overrakt over 4 000 tegninger fra barn i Oslo. Nå nærmer vi oss en ny nasjonaldag, og et utvalg av tegningene stilles ut i Slottsparken.

12.05.2021

Deres Majesteter Kongen og Dronningen så gjennom tegningene som nå kan ses langs "Bredveien" gjennom parken.

Kongeparet ser på noen av tegningene Oslo-barn sendte dem i anledning 17. mai 2020 og ordfører Marianne Borgen forteller om prosjektet. Foto: Simen Sund, Det kongelige hoff

Det var Oslos ordfører Marianne Borgen som tok initiativet til tegningene før 17. mai i fjor, og tirsdag var hun til stede da den lille utstillingen ble markert i Slottsparken. Åtte sølvgutter satte stemningen med "Vi ere en nasjon vi med".

 Åtte sølvgutter var med og innviet barnetegningene i Slottsparken. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff

Det er tradisjon at Oslos skoler går i 17. mai-tog over Slottsplassen, der Kongefamilien tar imot fra Slottsbalkongen. Når det ikke lot seg gjøre, inviterte ordføreren barna til å sende inn tegninger til Kongefamilien og fortelle om sine beste 17. mai-minner.

Et utvalg tegninger er nå å se langs Bredveien i Slottsparken. Dette er gangveien som går mellom Slottsplassen og hjørnet mellom Parkveien og Wergelandsveien. Foto: Liv Osmundsen, Det kongelige hoff 


Tegninger fra 17. mai 2020 er også publisert på Kongehusets barnesider:

Se flere tegninger

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook