Hopp til hovedinnhold

Åpnet rettighetssenter for bøker

Kronprinsessen åpnet denne uken Lillehammer Rights. NORLA har i samarbeid med Norsk Litteraturfestival på Lillehammer åpnet dette nye senteret som har som formål å presentere norske forfattere for internasjonale forlag. 

28.05.2021

«I 2019 ble det gitt ut 2250 helt nye boktitler i Norge. Det er et stort tall for et lite land, og norske forlag melder om gode tall også for 2020. Bokens kulturelle verdi er styrket gjennom pandemien – og jeg er fremdeles helt sikker på at det finnes en bok for alle», sa Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit da hun åpnet den nye festivalen. 

Det har den siste uken blant annet blitt arrangert tre webinarer, tilpasset ulike sjangere, der agenter og rettighetshavere har kunnet møte hverandre. Årets tema for festivalen har vært Norden, og det har dermed vært et fokus på å løfte frem norske forfattere og utgivelser til andre nordiske forlag.

Kronprinsessen, som er ambassadør for norsk litteratur i utlandet, bokbadet også forfatteren Gulraiz Sharif om hans debutbok «Hør her’a».

Kronprinsessen bokbader Gulraiz Sharif.


Årets Digital Lillehammer Rights ble arrangert som et digitalt arrangement i år, men litteraturfestivalen håper å kunne ønske velkommen til det fysiske rettighetssenteret på Lillehammer i 2022.  

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook