Hopp til hovedinnhold

I samtale med veteran

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon deltok denne uken på Den nasjonale veterankonferansen i en samtale med veteran Thor Andreas Kårsten.

21.06.2021

Denne uken går Den nasjonale veterankonferansen av stabelen. Over tre dager kan publikum følge de digitale sendingene til Forsvarets veterantjeneste. Målet med konferansen er å løfte frem veteranenes egne historier og å lære om hvordan ledere i Forsvarsdepartementet og Forsvaret ser på veteranivaretakelse.

Kronprins Haakon og veteran Thor Andreas Kårsten på Akershus Festning. (Foto: Thorbjørn Kjosvold)

Fordelt over de tre dagene viser konferansen deler av en samtale Kronprins Haakon hadde med veteran Thor Andreas Kårsten. I 2019 ble Kårsten høyt dekorert for sin innsats i internasjonale operasjoner. I dag er han sjef for HV 02, og var blant annet ansvarlig for å koordinere den militære innsatsen under raset på Gjerdrum.

Kronprinsen og Kårsten snakker blant annet om hvordan erfaringene fra internasjonale operasjoner kan brukes nasjonalt, om etterretning som fag og den store tragedien på Gjerdrum. Samtalen ble spilt inn tidligere i vår på Akershus Festning.

Den nasjonale veterankonferansen skulle egentlig blitt avholdt høsten 2020, men har grunnet smittesituasjonen i stede blitt en digital sending som går over tre dager. Konferansen ledes av Siri Lill Mannes og vises 21-23. juni. Opptaket av sendingene blir tilgjengeliggjort på Forsvarets nettsider i etterkant.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook