Hopp til hovedinnhold

Kongen besøkte Vålerenga

Barne- og ungdomsidretten gjør en viktig innsats for å inkludere. – Det er plass til alle. Det er det fine, sa Hans Majestet Kongen under besøket hos Vålerenga Fotball i ettermiddag.

06.09.2021

For barn og unge skal idretten være en arena for lek og moro.

– Her behøver man ikke å være så kjempegod. Det viktigste er å ha det gøy med klassekamerater og klubbkamerater, sa Kong Harald.

Unge Vålerenga-spillere ønsker Kongen velkommen. Foto: Javad Parsa / NTB

Garderobeprat med spillere

Kongen ble ønsket velkommen av barn fra Valle Hovin Idrettsbarnehage, unge spillere i Vålerenga-drakter og Gatelaget da han ankom hjemmebanen til Vålerenga på Valle Hovin.

I herregarderoben på stadion møtte Kong Harald med representanter fra bredde- og toppfotballen.

Kong Harald besøker Vålerenga Fotball. Bak kapteinene Stine Ballisager Pedersen og Jonatan Tollås Nation. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

– Det å spille på et lag er som å ha en ekstra familie, sa Elida Næss Sæthre som spiller på Vålerengas Jenter 14. Sammen med lagvenninne Tara Singer-Djahromi og trener Tom Tveråsen fortalte de om ungdomsfotballen under pandemien og samholdet i laget.

Kongen fikk vite hvordan Vålerenga og idretten jobber for inkludering og fellesskap for alle barn og unge. Sigrid Heien Hansen fra A-laget kvinner og Christian Dahle Borchgrevink på A-laget herrer fortalte om livet som proff i Vålerenga.

Tara Singer-Djahromi og Elida Næss Sæthre spiller på Jenter 14 og fortalte om samholdet i laget. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Vålerenga Fotball har over 1400 medlemmer fra 74 nasjonaliteter.

Sosiale prosjekter

Kongen fikk også høre mer om Vålerengas samfunnsengasjement og sosiale prosjekter.

Vålerenga jobber blant annet for å skape muligheter for ungdom som har falt ut av jobb og studier – gjennom Jobbsjansen i regi stiftelsen Vålerenga Fotball Samfunn.

Daglig leder Jannicke Aas i Vålerenga Samfunn fortalte om prosjektet sammen med Clement Sebazungu. Han er en av 500 ungdommer som har vært gjennom opplegget for å styrke sjansen for å få jobb eller utdanning.

Fikk drakt i gave

Etter garderobepraten ventet program ute på banen hvor eliteserielaget til Vålerenga Fotball og Vålerenga Fotball Damer spiller hjemmekampene sine. Gutter 19 og jenter 19 og 14 trente på feltet.

På tribunen stod foreldre, unge spillere og Gatelaget som sang med under fremføringen av «Vålerenga Kjerke».

Som en avslutning på besøket fikk Kong Harald overrakt en Vålerenga-drakt med "HaraldR" og draktnummer V på i gave.

Kong Harald fikk egen VIF-drakt av styreleder Tuva Ørbeck Sørheim og mangeårig Vålerenga-spiller Rune Hansen. Foto: Terje Pedersen / NTB

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook