Hopp til hovedinnhold

Norske klimaledere samlet til Zerokonferanse

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var til stede ved åpningen av Zerokonferansen i Oslo i dag. Klimaledere fra politikk, myndigheter, næringsliv og organisasjoner møtes for å diskutere klimaløsninger.

24.11.2021

«Tiden er ute – vi må kutte nå» var overskriften på åpningstalen til Sigrun Aasland, daglig leder i Miljøstiftelsen Zero.

Statsminister Jonas Gahr Støre var i sin tale opptatt av hva som blir de viktigste klimagrepene for regjeringen de neste fire årene, og hva skal til for at Norge skal nå klimamålene innen 2030.

Statsminister Jonas Gahr Støre og Zero-sjef Sigrun Aasland snakker om resultatene fra klimatoppmøtet i Glasgow. Prosjektleder for Zerokonferansen, Marte Strand, moderer samtalen. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Etter talen hadde Støre og Aasland en klimasamtale om hvilke utfordringer Norge og verden står overfor. De snakket om resultatene fra klimatoppmøtet i Glasgow som ble avsluttet tidligere i november.

Kronprins Haakon var til stede ved åpningen av årets Zerokonferanse. Her sammen med Zero-sjef Sigrun Aasland og statsminister Jonas Gahr Støre. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Det pågår et grønt industrikappløp internasjonalt. Tre toppledere innen norsk industri, konsernsjef Anders Opedal i Equinor, konsernsjef Hilde Aasheim i Norsk Hydro og konsernsjef Helge Aasen i Elkem hadde en samtale på scenen om «Grønn giv for norsk industri» og hva de kan gjøre for å kutte utslipp fra norsk industri.

Konferansen fortsetter utover dagen og avsluttes med festmiddag og utdeling av Næringslivets klimapris i kveld.

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook