Hopp til hovedinnhold

Besøkte DNTs dugnadsgjeng på Skar

På Skar i Maridalen holder det til en gjeng frivillige fra DNT som imponerer stort. Det som begynte med å skulle hugge litt ved til én av DNTs markahytter er i dag et prosjekt som legger ned mange tusen frivilligtimer hvert eneste år.

03.02.2022

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon besøkte onsdag dugnadsgjengen fra Den Norske Turistforening som holder til i på den nedlagte militærleiren på Skar, langt inne i Maridalen. I dag er de til vanlig mellom 15 og 30 pensjonister som samles her 3 dager i uka til vedhogst, snekring og ikke minst sosialt samvær. Det som begynte i det små er i dag blitt mange tusen timer med frivillig arbeid hvert eneste år.

Dugnadsgjengen på Skar samles til vanlig tre dager i uken. (Foto: Eivind Haugstad Kleiven/DNT)

Kronprins Haakon ankom Skar leir onsdag morgen og fikk, sammen med Oslos ordfører Marianne Borgen, en omvisning og innføring i hvordan dugnadsgjengen i dag produserer over 6000 sekker med ved, som distribueres til alle DNT Oslos markahytter, samtidig som de bygger imponerende broer til turstier, snekrer møbler til turisthytter og restaurerer vinduer på de gamle hyttene. 

Arbeidstrening for ungdom

På Skar leir har seniorene også et samarbeid med St. Hanshaugen bydel om arbeidstrening for unge. Dette er blitt en vinn-vinn situasjon både for ungdommen, som får arbeidserfaring, nettverk og erfaring med organisasjonslivet, og for seniorene som får hjelp fra arbeidsvillige ungdom og nye, positive impulser inn i arbeidsgruppa.

Ungdommene hadde gjort klart vafler og kaffe til Kronprins Haakon og dugnadsgjengen. (Foto: Marius Dalseg Sætre/DNT)

Sammen tar ungdommen og dugnadsgjengen imot barneskolebarn to dager i uka til lek, moro og naturopplevelser. Bare i fjor var over 1000 barn på besøk hos gjengen på Skar.

2022 er Frivillighetens år og dugnadsgjengen på Skar er et godt eksempel på hva frivilligheten kan skape. Kronprins Haakon er høy beskytter for Frivillighetens år.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook