Hopp til hovedinnhold

Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids

I forbindelse med Skeivt kulturår viser Henie Onstad Kunstsenter frem utstillingen «Hvert øyeblikk teller – Følelser av aids». I dag fikk Kronprinsesse Mette-Marit en omvisning i utstillingen.

17.02.2022

Utstillingen, som er åpen for publikum fra 18.02, har fått navnet sitt etter Rotimi Fani-Kayodes fotoserie fra 1982 som er blant verkene som stilles ut. Utstillingen tar blant annet for seg temaer som kjærlighet, død, håp og resignasjon knyttet opp mot aids-pandemien.

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit ble tatt imot av Tone Hansen, direktør for Henie Onstad Kunstsenter, før hun ble vist rundt i utstillingssalen av kurator Tommaso Speretta som sammen med Ana Maria Bresciani har kuratert utstillingen. Med på omvisningen var også generalsekretær i HIV Norge, Anne-Karin Kolstad. 

Kronprinsessen fikk en omvisning i utstillingen av kurator, Tommaso Speretta, sammen med direktør for HOK og Anne-Karin Kolstad fra HIV Norge. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB)

Fremdeles stigma

Generalsekretæren for HIV Norge kunne fortelle oppløftene om lite nysmitte og stadig bedre behandlingsalternativer i Norge. Men, hun fortalte også om stigma knyttet til sykdommen fremdeles er et stort problem, både sosialt stigma og når det kommer til holdninger man kan påtreffe i møte med offentlige tjenester. Dette var Kronprinsessen også veldig opptatt av da hun i etterkant av omvisningen snakket med pressen.

I 2022 er det 50 år siden sex mellom menn ble avkriminalisert i Norge, og dette markeres blant annet ved en rekke kulturinstitusjoner under paraplyen Skeivt kulturår. Utstillingen på Henie Onstad er en del av denne markeringen.

Utstillingen står til 22. mai. 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook