Hopp til hovedinnhold

Lansering av prosjektet «Psykisk oppvekst»

I går var Kronprinsesse Mette-Marit til stede under lanseringen av rapporten og podkasten «Psykisk oppvekst». Prosjektet, som er ledet av Rådet for psykisk helse, tar for seg psykisk helse for barn og unge i oppvekstløpet fra 0 til 25 år.

02.06.2022

«Psykisk oppvekst» samler både artikler fra dyktige forskere på feltet, og tilrettelegger kunnskapen for foreldre og foresatte i podkasten med samme navn.

Rapporten ble overlevert til helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol fra generelsekretæren i Rådet for psykisk helse, Tove Gundersen.

Rapporten ble overlevert Helse- og omsorgsminister Kjerkol under et arrangement på Sentralen i Oslo. (Foto: Thomas Bjørnflaten)

Helhetlig informasjon

"Psykisk oppvekst" tar utgangspunkt i arenaer de unge er på, betingelsene de lever under og relasjonene de har.Kunnskapssamlingen beskriver hvordan barn og unge utviklingspsykologisk går gjennom ulike trinn og milepæler. De har grunnleggende basisbehov som skal ivaretas for å oppleve mestring og utvikling på de ulike arenaene de har i livet sitt, som i familien, med venner, i undervisning og barnehage, i fritid og i nærmiljø og samfunn. Samtidig er de utsatt for en rekke mekanismer som påvirker oppvekstløpet og egen psykisk helse. Forhold som kjønn, funksjonsnivå, kultur og sosioøkonomisk status er noen av mange dimensjoner som kommer i spill.

Artikkelsamlingen består av 45 nye artikler samt tall fra Norsk pasientregister som illustrerer trender og tendenser.

Podkastserie

Prosjektet har også resultert i en podkastserie på 18 episoder som er rettet mot foreldre og foresatte. Serien tar for seg en rekke forskjellige temaer som rus, gaming, seksualitet, identitet og kropp. Episodene vil bli lagt ut fortløpende, blant annet på nettsiden psykiskoppvekst.no, og i dag er fem episoder allerede tilgjengelig. Podkasten ledes av programleder Henriette Bruusgaard.

Programleder Henriette Bruusgaard ledet panelsamtaler under lanseringsarrangementet. (Foto: Thomas Bjørnflaten) 

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsesse Mette-Marit er høy beskytter for Rådet for psykisk helse.  

 

 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook