Hopp til hovedinnhold

Norfund-konferansen 2022

Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen var i dag til stede under Norfund-konferansen 2022 på Det Gamle Biblioteket i Oslo. Norfund markerer i år sitt 25-årsjubileum. 

30.08.2022

Årets konferanse ser nærmere på utfordringene og dilemmaene knyttet til investeringer og oppdraget om å skape arbeidsplasser og bedre levekår i utviklingsland. 

Kronprins Haakon ble ønsket velkommen til konferansen av utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim, Norfunds styreleder Olaug Svarva og administrende direktør Tellef Thorleifsson. 

Siden etableringen av Norfund i 1997 har formålet vært å skape levedyktige, lønnsomme selskaper i utviklingsland, som ellers ikke ville blitt finansiert på grunn av høy risiko. Investeringene skal ha effekt på utviklingen i landene de foregår i, og bidra til økonomisk vekst, sysselsetting, kompetanseheving og teknologioverføring.

"Hvordan vet vi om vi utgjør en forskjell?" var et av temaene som ble diskutert under årets Norfund-konferanse. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.

Under første del av konferansen diskuterte panelet hvorvidt man kan vite at man utgjør en forskjell med investeringene som har blitt gjort i løpet av de siste 25 årene. 

Oppbyggingen av fornybar energi i utviklingsland ble også diskutert under Norfund-konferansen.  Panelet diskuterte hvordan man kan bygge nok fornybar energi til å løse klimakrisen - men samtidig bekjempe fattigdom og beskytte natur og levebrød for befolkningen i landene. 

Under besøket til konferansen snakket Kronprinsen med flere av Norfunds ansatte som arbeider ved de lokale kontorene. Norfund har hovedkontor i Oslo, med lokale kontorer i Thailand, Mosambik, Costa Rica, Sør-Afrika og Kenya.

Kronprinsen i samtale med representanter fra Norfunds lokale kontorer. Foto: Sara Svanemyr, Det kongelige hoff.

Norfund

Norfund er statens investeringsfond for næringsvirksomhet i utviklingsland. Formålet er å skape jobber og forbedre levekår ved å investere i virksomheter som fremmer bærekraftig utvikling.

Norfund eies og finansieres av den norske stat, og er myndighetenes viktigste redskap for å styrke privat sektor i utviklingsland og derigjennom bidra til å redusere fattigdom. 

  

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook