Hopp til hovedinnhold

Vennskapskamp på Skaugum

Etter en jevn og spennende kamp måtte Skaugum United til slutt se seg slått av Bøn Unified under årets vennskapskamp i løkkefotball på Skaugum i ettermiddag.

21.06.2023

Vennskapskampen på Skaugum stadion er et samarbeid mellom Kronprinsfamilien og Norges fotballforbund. Kampen har fokus på idrettsglede og inkludering i fotballen. 

Bøn Unified stilte med 12 motiverte og kampklare spillere. Bøn Unified er et fotballag fra Eidsvoll kommune med formål å aktivisere, samle og støtte spillere med ulike funksjonsnedsettelser. Bøn Unified samles til ukentlige treninger, deltar i seriekamper og reiser på ulike turneringer. Å være med på Norway Cup er et årlig høydepunkt for laget. Trener for Bøn Unified er Bjørn Lian.

Samling i laget før avspark på Skaugum. Foto: Terje Pedersen / NTB

Med på Skaugum United hadde Deres kongelige høyheter Kronprins Haakon, Kronprinsesse Mette-Marit, Prinsesse Ingrid Alexandra og Prins Sverre Magnus i år fått med seg blant andre fotballspillerne Martin Ødegaard, Maren Mjelde og Guro Bergsvand. Også president i Norges fotballforbund og tidligere fotballproff Lise Klaveness gjorde comeback i kampen mot Bøn Unified. Jan Åge Fjørtoft var lagleder for Skaugum United. 

Arne Scheie kommenterte kampen og Kåre Fjørtoft var dommer.

Kronprins Haakon og Prinsesse Ingrid Alexandra under kampen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Kampens første mål gikk til Bøn Unified. 
Etter to intense omganger var det til slutt bortelaget som tok seieren, og kampen på Skaugum endte 7-6. 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook