Hopp til hovedinnhold

Regnbueflagget til topps

Hans Kongelige Høyhet Kronprins Haakon var til stede da Oslo kommune heiste regnbueflagget utenfor Oslo rådhus. Dette markerte starten på Pride-feiringen i hovedstaden.

23.06.2023

- Det er fint å være med på flaggheisingen i år og feire kjærligheten, mangfoldet og friheten, sa Kronprins Haakon etter at regnbueflagget hadde blitt heist til topps i borggården på Oslo rådhus.  

- Det er et alvorlig bakteppe etter det forferdelig angrep som skjedde i fjor. Da er det viktig at vi i storsamfunnet står sammen med de skeive vennene våre. Det skal være trygt for alle i Norge, uansett hvem man er eller hvem man elsker.

Regnbueflagget ble heist i borggården på Oslo Rådhus. Foto: Terje Pedersen / NTB
Utenfor rådhuset hadde mange samlet seg for å få med seg den årlige flaggheisingen som markerer starten på Oslo Pride. Oslos ordfører Marianne Borgen og leder av Oslo Pride Dan Bjørke holdt taler og lovet fargerik by og mange spennende og fine arrangementer de neste dagene.
La ned blomster ved London Pub
1. juli går årets Pride-parade gjennom hovedstaden. Det blir første gang etter masseskytingen som rammet det skeive miljøet i 2022.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook