Hopp til hovedinnhold

Kongeparet besøkte flomrammede

Hans Majestet Kongen og Hennes Majestet Dronningen besøkte Mjøndalen for å møte noen av de som har jobbet med å håndtere flommen og konsekvensene av ekstremværet «Hans».

11.08.2023

Besøket startet med et møte på samfunnshuset, der både Noregs vassdrags- og energidirektorat (NVE), Statsforvalteren i Oslo og Viken og representanter fra Drammen kommune orienterte om status for konsekvensene av ekstremværet «Hans».

Ordfører Monica Myrvold Berg ønsker Kongeparet velkommen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Direktør i NVE, Kjetil Lund, fortalte Kongeparet om situasjonen i både Glomma, Gudbrandsdalslågen og Drammensvassdraget, og om det forebyggende arbeidet med flomsikring som er gjort.

Statsforvalter i Oslo og Viken Valgerd Svarstad Haugland orienterte om status i fylket, og la stor vekt på å fremheve den viktige innsatsen til de mange frivillige, sivilforsvaret, politiet, helsesektoren, kommunene og andre har gjort med å sikre liv og helse, og berge verdier.

Drammens ordfører Monica Myrvold Berg og kommunenes beredskapssjef Sten Petter Aamodt fortalte blant annet om arbeidet med å bygge flomvern og informere befolkningen.

De ansatte i Drammen kommune forteller om arbeidet med å flomsikre og arbeidet som nå venter. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Etter møtet dro Kongeparet til flomområdet ved Mjøndalsbrua. Der møtte de ansatte i Drammen kommune og frivillige fra Røde Kors, Norsk Folkehjelp og Norske Kvinners Sanitetsforening. Kongeparet takket alle for innsatsen.

– Jeg vil bare berømme de som har stått på her og reddet det som reddes kunne. Fra politi til brannvesen, til alle etater, til frivillige, til naboer. Det er bare å takke alle for å ha gjort dette så det ikke har gått liv foreløpig, sa Kong Harald til fremmøtt presse.

Dronning Sonja berømmet beredskapen vi har for å takle en slik katastrofe.

– Det er ganske imponerende. Og med mer kunnskap, selv om det blir verre, tror jeg vi kommer til å bygge opp beredskapen på en effektiv og fin måte, fordi man lærer  hele veien, hele tiden.

– Mange steder i verden har store katastrofer, men ikke denne beredskapen. Vi skal være takknemlige for alle dem som går sammen for å få til dette, avsluttet Dronningen.

Leder Rune Skjolden i Nedre Eiker Røde Kors forteller om all den frivillige innsatsen som har vært lagt ned. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB 

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook