Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet besøkte ungdom og frivillige hos Drammen Røde Kors

Ungdomshuset Fellesverket er et gratis aktivitetstilbud for ungdom i alderen 13 til 25 år. I dag kom Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen på besøk til Fellesverket i Drammen.

06.12.2023

Fellesverket finnes nå i 17 byer med til sammen med 20 aktivitetshus. Dette er et sted ungdom kan komme på fritiden – støttet av trygge voksne.

Kronprinsparet ble utfordret til å spille bordfotball, også kalt fussball, med ungdommene under besøket i Drammen. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

De to mest populære aktivitetene på Fellesverket i Drammen er Sosial Møteplass og Arbeidstrening. Sosial Møteplass fungerer som et gratis samlingssted for ungdom i alderen 13 til 18 år. Rundt 60 ungdommer besøker Fellesverket hver åpningsdag.

Kronprinsparet ble vist rundt på huset av senterleder Dipali Gosain. De besøkte kafeen og fikk både sett og prøvd noen av aktivitetene som tilbys her, som playstation, fussballbord og bordtennis. Det arrangeres også ulike kurs i regi Drammen Røde Kors, og i dag var det baristakurs for ungdom. Kronprins Haakon og Kronprinsesse Mette-Marit fikk selv en innføring i baristafaget.

Kronprins Haakon møtte Deedat Karam i bordtennisduell under besøket til Fellesverket. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

Kronprinsparet snakket med flere av ungdommene som benytter seg av tilbudet til Drammen Røde Kors. Fellesverket er et viktig tilbud i byen – åpent for alle ungdommer uavhengig av økonomisk situasjon og hvor alle tilbys et kostnadsfritt måltid.

Gjennom sitt beskytterskap har Kronprinsesse Mette-Marit fulgt arbeidet til Norges Røde Kors i flere år, og i februar 2020 besøkte hun Fellesverket i Sandvika. Siden den gang har Røde Kors åpnet slike ungdomshus i syv nye byer i Norge.

Playstation er en populær aktivitet på Fellesverket i Drammen. Aryan Sharma (13) spilte FIFA mot Kronprins Haakon og vant kampen 1-0. Foto: Liv Anette Luane, Det kongelige hoff

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook