Hopp til hovedinnhold

Prinsesse Astrid åpnet N.K.S Helsehus

Prinsesse Astrid, fru Ferner klippet snoren da det nye helsehuset i Lørenskog ble åpnet.

07.12.2023

Prinsesse Astrid, fru Ferner er Norske Kvinners Sanitetsforenings høye beskytter. N.K.S. Helsehus Akershus er en ideell institusjon eid av sanitetsforeninger i Viken.

N.K.S. Helsehus i Akershus er et landsdekkende spesialisert rehabiliteringstilbud for pasienter med multippel sklerose. Nybygget er ca. 6.000 kvadratmeter, og med en kostnadsramme på ca. 300 millioner NOK.

Prinsesse Astrid, fru Ferner, som er Norske Kvinners Sanitetsforenings høye beskytter, hilser på Gerd Myrvold under åpningen av N.K.S. Helsehus i Akershus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

N.K.S. Helsehus er en del av spesialisthelsetjenesten og driver en rehabiliteringsavdeling med 14 pasientrom for personer med Multippel Sklerose (MS) og andre nevrologiske tilstander i fremskreden fase. (bl.a. Parkinson og Hjerneslag). N.K.S. har avtale med Helse Sør- Øst RHF og Helse Vest RHF. Helsehuset gir tilbud om heldøgns sykepleie under oppholdet.

Åpningen ble en høytidelig seremoni som ble avsluttet av at Prinsesse Astrid klippet snoren og kunne med det erklære helsehuset for åpent. Etter åpningen fikk Prinsesse Astrid en omvisning i det nye bygget der hun fikk hilse på både pasienter og ansatte.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook