Hopp til hovedinnhold

Høytidelig kirkeparade

Den tradisjonsrike Hans Majestet Kongens Gardes Kirkeparade ble avholdt i Oslo domkirke i nærvær av Deres Majesteter Kongen og Dronningen, og Hans Kongelige Høyhet Kronprinsen.

12.12.2023

Kort etter at de kongelige var ledsaget til sine plasser av gardesjef oberstløytnant Henrik Hove, ble Gardens fane høytidelig båret frem i kirken.

Kirkeparadeden er en gammel førjulstradisjon for ansatte og soldater i Garden som holdes i hevd, og den blir av mange sett på som starten på julefeiringen.

Representanter for det offisielle Norge med Statsforvalter Valgerd Svarstad Haugland og Oslos ordfører Anne Lindboe i spissen og det diplomatiske korps var til stede i en fullsatt Oslo domkirke.

Gardens kirkeparade er en årlig førjulstradisjon. Foto: Javad Parsa / NTB

Ny domprost

Nyutnevnt domprost Pål Kristian Balstad ønsket alle velkommen til høytideligheten, etter at rittmester Markus Solvang Hoggen lest minneord over de som har falt i Garden og Forsvarets tjeneste. Dagens tekst var hentet fra Mika 5. kapittel.

Etter tekstlesningen spilte Hans Majestet Kongens Gardes musikkorps «Mitt hjerte alltid vanker» med visekorporal Ingrid Solheim Grove som solist. 

Gardeprest, major Kenneth Henriksen hadde hentet prekenteksten fra Johannes-evangeliets kapitel 1 – versene 1 til 5 og versene 9 til 13.

Kongeønsket

Gardens musikkorps og solistene Fredrik Farsund Engelsen, Halvard Homb-Vesterås, Jakob Skjeggestad, Eline Moe Rønneberg og Hanna Kaland Vestbøstad skapte en stemningsfull ramme om det hele. Ved orgelet satt domkantor Kaare Nordstoga.

Kirkeparaden ble avrundet av gardesjefen med det tradisjonelle Kongeønsket: "Gud bevare Kongen og fedrelandet!". 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook