Hopp til hovedinnhold

Kronprinsparet i India

Kronprinsparet avsluttet sin reise i India lørdag, etter en ukes offisielt besøk. Besøket har omfattet en rekke møter, konferanser og kulturelt program, både i Rajasthan, New Delhi, Agra og Mombai.

04.11.2006

Mandag 30. oktober - Mombai

Etter et møte med guvernøren av Maharashtra, Somanahalli Mallaiah Krishna, deltok kronrpinsparet på olje- og gasseminaret: "Exploring Opportunities for Cooperation between Indian and Norwegian companies in Oil and Gas and the Maritime Sector."

Deretter deltok H.K.H. Kronprinsen på åpningen av seminaret ”Norway as a Tourist Destination for India”, mens H.K.H. Kronprinsessen deltok på norsk - indisk workshop om film.

H.K.H. Kronprinsen åpnet senere norsk filmuke i Mombai.

Tirsdag 31. oktober - Mombai og Agra

Kronprinsparet deltok på åpningen av ”Indo-Norwegian Maritime Cooperation Forum”.

Deretter fikk H.K.H. Kronprinsen en presentasjon av Reliance industries og deltor på åpningen av Orklas nye kontorer i Mombai, mens H.K.H. Kronprinsessen besøkte "Indian Institute of Hotel Management" og avdelingen for behandling av HIV/AIDS-pasienter ved Sion Hospital.

Om ettermiddagen reiste kronprinsparet videre til Agra og Taj Mahal, mausoleet Shah Jahan lot bygge til minne om sin dronning.

Kronprinsparet ankom New Delhi tirsdag kveld.

Onsdag 1. november - New Delhi

Onsdagen startet med et besøk til Rajghat, der Kronprinsparet la ned krans på minnesmerket over Indias store leder Mahatma Gandhi.

Deretter fulgte et møte med Statsminister Dr. Manmohan Singh, før Kronprinsparet deltok på en lunsj med unge politiske ledere i India, i regi av den norske ambassaden.

Kronprinsparet hadde møte med President A.P.J. Abdul Kalam og senere med Visepresident Bhairon Singh Shekhawat.

Om ettermiddagen holdt H.K.H. Kronprinsen et foredrag ved Indian Council for World Affairs (ICWA), med tittelen Peace and Development - Why should we engage?

Torsdag 2. november - New Delhi

Kronprinsparet deltok på flere seminar med fokus på Norsk-indisk samarbeid:

  • "India-Norway Business Cooperation"
  • "Norwegian Salmon Academy" (H.K.H. Kronrprinsen)
  • "Norway as a Tourist Destination" (H.K.H. Kronprinsessen)

"Panchayati Raj" er et råd med fem medlemmer på landsbynivå, og det laveste nivået i det indiske demokratiet. En andel av plassene i disse rådene er reservert for kvinner, noe som både har styrket demokratiet og kvinnenes stilling. Kronprinsparet deltok i en seremoni der 188 kvinner mottok sine vitnemål etter ett års opplæring for arbeid i rådene. Arrangementet fant sted på det nasjonale håndtverksmuseet.

Om ettermiddagen deltok Kronprinsparet på Ibsenseminaret "Nora's Sisters". Seminaret er et ledd i markeringen av Ibsenåret 2006.

Tirsdag ettermiddag ble avsluttet med en norsk-indisk konsert på Sanskriti School.

Fredag 3. november - Rajasthan

Om formiddagen besøkte Kronprinsparet Community Health Center i Chomu. Bakgrunnen er Norsk-indisk partnerskap for å bekjempe barnedødelighet.

Senere fikk Kronprinsparet en omvisning i Amber Fort utenfor Jaipur. Amber Fort regnes for å være Indias best bevarte borg, bygget i hvit marmor og rød sandsten.

Om ettermiddagen fulgte møter med statsministeren i Rajasthans delstatsregjring, Ms. Vasundhara Raje, og Rajasthans guvernør, Ms. Pratibha Devisingh Patil.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook