Hopp til hovedinnhold

Utnevnelser til Fortjenstordenen

H.M. Kongen har utnevnt franske statsborgere Jean-François Battail, Isabelle Duault og Jean Michel Mongrédien til Ridder 1. klasse av Den Kongelige Norske Fortjenstorden for fremme av norsk kultur i Frankrike.
12.10.2007

Jean-François Battail, Paris

I sin vurdering har Ordensrådet særlig lagt vekt på professor Battails interesse og dype innsikt i norske forhold ved at han har formidlet norsk kultur og historie. Dette har han gjort i et omfang som går langt ut over hans oppgaver som president i fransk-norsk forening i Frankrike og som tidligere professor ved skandinavisk institutt ved Université de Sorbonne.

Som foreleser og pedagog har Battail skapt entusiasme for Norge og Skandinavia i en årrekke. Ikke minst er han som faglitterær forfatter og i sitt virke for øvrig en sann og skattet folkeopplyser om norske forhold til et fransk publikum.

Isabelle Duault og Jean Michel Mongrédien, Rouen

I sin vurdering har Ordensrådet særlig lagt vekt på Duault og Mongrédiens innsats i etableringen og arbeidet med å bygge opp Den nordiske filmfestivalen i Rouen, bl.a. i nært samarbeid med norsk filmindustri, til å bli en stor og velrenommert begivenhet i det franske festivallandskapet og den desidert viktigste markeringen av nordisk film i Frankrike.

Siden festivalen ble etablert i 1988 har begge to arbeidet utrettelig for å fremme nordisk, og i særlig grad norsk film overfor franske distributører, presse og publikum. Festivalen fungerer som et brohode mot Frankrike og en rekke norske spillefilmer er omfattet av fransk distribusjon takket være Duault og Mongrédiens innsats.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook