Hopp til hovedinnhold

17. mai 2009

Tradisjonen tro hilser Kongefamilien barnetoget i Oslo fra Slottsbalkongen fra 10:30 i dag. Kronprinsfamilien tok også i mot barnetoget i Asker ved Skaugum tidligere i dag morges.
17.05.2009

I år er det Munkerud skole som går først i toget i Oslo. Skolen feirer 50 år i år. De blir etterfulgt av Abildsø og Bekkelaget skoler, som begge har 150-årsjubilieum. Totalt er det barn og unge fra 110 skoler som vil passere over Slottsplassen i år.

Bydelsbesøk på Grünerløkka

Det har blitt tradisjon at Kong Harald og Dronning Sonja besøker en av Oslos bydeler 17. Mai, og i ettermiddag vil Kongeparet besøke Grünerløkka.

Besøket starter i Kubaparken hvor SOS Rasisme arrangerer "17. mai for alle" som er en nasjonaldagsfeiring med mangfoldig musikk og kultur som ramme. Feiringen samler nærmere 15.000 mennesker, og er et av landets største antirasistiske arrangement.

Kongeparet vil få en orientering om arrangementet mens de hører litt av konserten til det norske funkrockbandet Focolift.

Neste post på programmet vil foregå i Birkelunden, der byantikvar Marte Boro vil fortelle om fredningen av Birkelunden kulturmiljø. Området ble fredet i 2006, og fredningen omfatter 15 kvartaler og inkluderer Paulus kirke og Grünerløkka skole i tillegg til selve parken Birkelunden. Området er et intakt, helhetlig boområde fra 1800-tallet og er svært interessant i byplanhistorisk og kulturhistorisk sammenheng.

H.M. Kongen vil forestå den offisielle nyåpningen av den restaurerte musikkpaviljongen før ungdommer fra X-Ray Ungdomkulturhus innvier paviljongen med dans og rap.

Fra Birkelunden vil Kongeparet spasere ned Thorvald Meyers gate til Grünerløkka Familiesenter hvor de er invitert på kaffe og kake. Senteret er et samarbeidsprosjekt mellom Bydel Grünerløkka og Stiftelsen Betanien Oslo, og driver med ulike tiltak for barn og voksne med innvandrerbakgrunn.

Kongeparet vil både møte ansatte og kvinner som går på kurset "Inkludering og språkforståelse", samt barn fra "Språkstigen" som er et tilbud om norskopplæring før skolestart.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook