Hopp til hovedinnhold

Fortsetter som UNDP-ambassadør

H.K.H. Kronprinsen fortsetter som goodwill-ambassadør for FN-organisasjonen United Nations Development Programme i to nye år. Dette ble nylig avklart i et møte med UNDPs leder Helen Clark.

26.10.2009

-UNDP jobber for å nå FNs tusenårsmål. De bistår fattige land i å bygge velfungerende samfunnsinstitusjoner, og slik får flere mennesker mulighet til å leve gode og verdige liv med utdanning, helse og arbeid. Jeg er glad for å kunne bidra til dette meningsfulle arbeidet, sier Kronprinsen.

Goodwill-ambassadør siden 2003

Kronpris Haakon ble utnevnt til goodwill-ambassadør for UNDP i 2003. Siden dette har han vært på feltbesøk til Tanzania, Kambodsja, Sierra Leone, Guatemala, Burundi og Mongolia. Fokus for hans arbeid for UNDP er FNs tusenårsmål og kampen for å halvere verdens fattigdom innen år 2015.

- Kronprinsen har de siste seks årene vært en verdifull støttespiller for UNDPs arbeid med Tusenårsmålene, sier Clark. – Nå når vi står overfor nye utfordringer som klimaendringer, setter vi stor pris på støtten og ser fram til fortsatt samarbeid.

Til Botswana i november

I november reiser Kronprinsen til Botswana sammen med UNDP. Der vil han blant annet se på hvordan klimaendringer påvirker kampen mot fattigdom i landet.

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook