Hopp til hovedinnhold

Lyden av et klimavennlig Norge

H.K.H. Kronprinsen deltar i kampanjen ”Lyden av et klimavennlig Norge” som lanseres i dag. Kampanjen inviterer alle til å bli med på en dugnad for klimaet, og Kronprinsen oppfordrer til deltakelse.

06.11.2009

Klimaløftet er Regjeringens satsing på klimainformasjon til befolkningen, og kampanjen lanseres av miljø- og utviklingsminister Erik Solheim i dag. Kronprins Haakon deltar med sine tiltak, og oppfordrer alle om å gi sine bidrag:

- Denne kampanjen fra Klimaløftet er viktig for å få med alle i hele landet til å bidra i klimasaken. Vi må se på hvor inspirerende og morsomt det kan være å iverksette klimatiltak. Klima må bli en integrert del av alt vi gjør hver dag, ikke bare av og til. Jeg oppfordrer alle til å bli med på ”Lyden av et klimavennlig Norge”.

Lag din egen klimabeat

På kampanjens hjemmeside er det forslag til 36 klimavennlige tiltak som folk kan gjøre, og hvert av disse tiltakene har en lyd eller beat. Ved å velge sine klimavennlige tiltak, lager man sin egen helt personlige beat. I tillegg inviterer kampanjen til en konkurranse. Den går ut på å invitere og verve klimavenner til å lage sin klimabeat.

Til sammen blir dette Lyden av et klimavennlig Norge.

83 % mener det hjelper 

Klimaløftet har fått gjennomført en undersøkelse om folks holdninger til klimaet og motivasjonen for å gjøre klimavennlige tiltak i hverdagen. 83 prosent mener at dersom alle bidrar med tiltak i det daglige, så vil det ha betydning for de globale klimagassutslippene. Samtidig mener et flertall at de et forbedringspotensial og ønsker informasjon om hva de selv kan gjøre.

På kampanjens nettsted finnes mange forslag, samt fakta og informasjon om hvordan de enkelte klimatiltakene bidrar til å redusere CO2 utslippene.

Kilde: Klimaløftet.no

 

Kronprins Haakon oppfordrer til deltakelse i klimakampanjen (Foto: LOS&CO / Håvard Byrkjeland)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook