Hopp til hovedinnhold

Besøkte flyktningleir i Kenya

Hennes Majestet Dronningen besøkte denne uken flyktningleiren Dadaab i Kenya i forbindelse med årets TV-aksjon. Tv-aksjonen 2010 ”På flukt fra krig” går til Flyktninghjelpen og Dronning Sonja er beskytter for aksjonen.

24.09.2010

Dadaab er verdens største flyktningleir og den ligger i et av verdens mest konfliktfylte områder. Leiren ble etablert i 1991, har i dag nesten 300.000 flyktninger og vokser med 5000-6000 mennesker hver måned. Leiren ligger i Kenya mot grensen til Somalia.

Besøkte familier

Dronningen ble tatt i mot av Flyktninghjelpens generalsekretær Elisabeth Rasmusson og landansvarlige Hassan Khaire i deres nye hovedkvarter i Dadaab. Dronning Sonja ble grundig orientert om forholdene i leiren og om Flyktninghjelpens prosjekter i området. Deretter besøkte hun to familier inne i leiren. En av familiene har vært i leiren siden opprettelsen i 1991, en familie var nettopp ankommet. Dronningen fikk se og høre hvilke utfordringer disse familiene opplever. Hun fikk også se resultatene av samarbeidet med Flyktninghjelpen.

Skolebesøk

Dronningen besøkte også en av skolene som Flyktninghjelpen driver i Dadaab. Her får unge mennesker praktisk opplæring i ulike fag. Flyktninghjelpen driver også prosjekter med husbygging og bygging av latriner. Dette er helt sentralt for å skape trygghet rundt den enkelte flyktning.

Dronning Sonja har arbeidet med flyktningsaken siden hun var beskytter for TV-aksjonen i 1974. Det er tredje gangen hun er beskytter til fordel for Flyktninghjelpen, tidligere Flyktningerådet.

Aksjonsdagen er den 24. oktober.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook