Hopp til hovedinnhold

Redningsøvelse på Veggli

Alarmen går i vakthytta til Norsk Folkehjelp på Veggli i Buskerud. To skiløpere er savnet, og det er sett skispor som leder inn i et skred. Slik startet onsdagens redningsøvelse som H.K.H. Kronprinsen deltok i.

23.03.2011

Norsk Folkehjelp arrangerte øvelsen som fant sted på Veggli i Rollag kommune i Buskerud.

Årlig deltar mannskaper fra Folkehjelpen i over 100 redningsoppdrag landet over og har over 2000 operative mannskaper.

Årets TV-aksjon

Dagen startet i Norsk Folkehjelps vakthytte på Veggli hvor Kronprinsen fikk en innføring i Folkehjelpens fire aktivitetsområder.

Kronprins Haakon er høy beskytter for årets TV-aksjon hvor inntektene går til Norsk Folkehjelps arbeid med å fjerne miner og klasebomber som ligger igjen etter krig og konflikt. Det ble også gitt en innføring i dette arbeidet som gjøres i 14 ulike land verden over.

Årets TV-aksjon finner sted 23. oktober.

Alarm

Redningstjenesten stod i fokus i dag. Det ble merkbart da alarmen i vakthytta plutselig gikk. Scenarioet var at to skiløpere ikke var kommet tilbake etter en skitur i fjellet. Etter at en skuterpatrulje hadde meldt i fra at det også hadde gått et skred i området, ble flere snøskutere gjort klare.

Frivillige redningsmannskaper kjørte raskt ut til det simulerte rasstedet hvor det gikk tydelige spor inn i området der raset var gått. Kronprinsen deltok selv som mannskap da redningsgruppa skulle lokalisere og redde de to savnede.

Funnet i god behold

Underveis i søket ble Kronprinsen orientert om hva som skjer når noen er savnet, og hvordan arbeidet organiseres.

Utstyrt med elektronisk peilesystem tok det ikke mange minuttene før Kronprinsen fant den ene savnede som kunne graves frem i god behold.

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook