Hopp til hovedinnhold

Iskosset

Hans Majestet Kong Harald åpnet Skimuseets nybygg «Iskosset» tirsdag. Samtidig åpnet utstillingen "Er det mulig?!" Funksjonshemmede på snø og ski".

21.09.2011

Prinsesse Astrid, fru Ferner og Johan Martin Ferner var også gjester ved åpningen.

Iskosset

Hoveddelen av Skimuseet ligger inne i fjellet under Holmenkollbakken. Det nye bygget i stål og glass ser ut som om det vokser ut av fjellet. Arkitektene Thorbjørn og Karen Sletvold har hentet inspirasjon fra skruisen, og bygget kan minne om isblokker som bryter mot hverandre. Det er også skruisen som har gitt bygget dets navn. Fridtjof Nansen brukte begrepet "iskosset" i sin beskrivelse av skruisen i Arktis.

Nybygget er på 350m², og består av et utstillingsareal og et flerbruksauditorium. Den første utstillingen tar for seg funksjonshemmede på snø og is.

- Armer og ben er oppskrytt

Foregangsmannen framfor noen innenfor idrett for funksjonshemmede, Cato Zahl Pedersen, fulgte Kong Harald rundt i utstillingen. - Armer og ben er oppskrytt, smilte Zahl Pedersen, og påpekte at med de hjelpemidlene som er tilgjengelig i dag, er alt mulig.

Utstillingen viser hvordan funksjonshemmede har behersket snø og is og sprengt mange grenser.

Prøv selv

Skiforeningen oppfordrer alle til å besøke utstillingen der man selv kan føle på hvordan det er å stå på standplass og skyte uten å se, kjenne på balansen som kreves for å manøvrere en sitski, eller lære seg døvetegn knyttet til snø og ski.
 

Relaterte lenker

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook