Hopp til hovedinnhold

UNAIDS ber ungdom vise vei

Hennes Kongelige Høyhet Kronprinsessen har idag hatt møter i UNAIDS og fått oppdatering på deres banebrytende involvering av unge i aidsarbeidet.
16.02.2012

Gjennom flere år har Kronprinsessen hatt et sterkt engasjement for å gi unge sterkere påvirkningsmulighet i det globale aidsarbeidet. Gjennom sitt engasjement for UNAIDS har hun vært en pådriver for at organisasjonen skal gå foran i dette arbeidet.

Gode resultater

Satsingen har gitt resultater. I dag har Kronprinsesse Mette-Marit hatt samtaler med UNAIDS i Geneve om det omfattende strategiarbeidet CrowdOutAIDS som har pågått online og offline over fem uker, og som skal munne ut i en ny ungdomsstrategi for UNAIDS.

Gjennom fem uker har 5000 unge over hele verden vært involvert gjennom både online og offline arbeidsgrupper for å gi sine innspill til aidsarbeidet, og spesielt til hvordan ungdom best mulig kan involveres. Hiv er de unges epidemi, i den forstand at 40 % av alle nysmittede er under 24 år. Derfor er det også de unge som både må og kan bidra til å finne løsninger.

Nye løsninger

I dagens møter har Kronprinsessen og UNAIDS' sjef Michel Sidibé blant annet hatt online samtaler med involverte i arbeidsgruppen basert i Canada og Nigeria. I løpet av de neste to ukene skal en komite bestående av 10 unge fra alle verdensdeler skrive utkastet til den nye strategien, basert på alle de gode nye innspillene til løsninger.

Som Michel Sidibé sa: "This is a great opportunity to make a change in the world."

 

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook