Hopp til hovedinnhold

Omvisninger på Oscarshall

Lystslottet Oscarshall er åpent for publikum i sommersesongen. Sesongen 2019 er over. Vi ønsker velkommen tilbake våren 2020.

Oscarshall ligger på Bygdøy utenfor sentrum av Oslo, omkranset av en romantisk park. Lystslottet Oscarshall er åpent for publikum i sommersesongen, og billetter kjøpes på stedet. Sesongen 2019 startet 1. juni og vi hadde siste åpne dag 9. september.

Park og kafé

Parken og gallerikaféen Dronning Joséphine er tilgjengelig for alle i Oscarshalls åpningstid. Det er ikke nødvendig med billett for å hygge seg i parken eller besøke kaféen.  Nederst i parken rundt Oscarshall ligger Kavalérbygningen, der de ansatte hadde tilhold når det var kongelig besøk på lystslottet. I dag ligger det en liten utescene her. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff

Innhold

Omvisningene gir en guidet tur inne i lystslottets alle tre etasjer. I første etasje finner vi Vestibylen med sitt nesten sakrale preg, Salongen med utskårne figurer inspirert av norsk middelalder, og Spisesalen der samtidens største norske malere utsmykket veggene. 

Salongen på Oscarshall er inspirert av middelalderen. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

I annen etasje finner vi Kongens leilighet og i tredje, Dronningens. Dronningens leilighet har fått ny innredning - tilbakeført slik den kan ha sett ut da Dronning Joséphine selv var på besøk.

Vi oppfordrer publikum til å ta en tur i parken etter omvisningen. Les gjerne mer om de enkelte rommene via pekerne i lenkelisten.

Billetter og åpningstider

Billetter kjøpes på stedet. Detaljerte opplysninger om åpningstider og billettpriser finner du i faktaboksene til høyre (eller nederst på denne siden dersom du bruker mobil).

Billetter kjøpes på stedet - men det er ikke nødvendig med billett for å nyte den vakre parken omkring Oscarshall. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix

Lukkede grupper tas i mot etter avtale i sesongen. For bestilling av omvisninger for lukkede grupper, kontakt publiblikumsansvarlig 

  • For bestilling av gruppeomvisning, send en e-post til post[at]slottet.no

  • Telefonnummeret til Oscarshall (i åpningstiden) er 917 02 361


På grunn av lukkede arrangementer vil Oscarshall alltid være stengt for publikum noen dager i løpet av sesongen. Disse blir kunngjort her og på Facebook. 

 

04.10.2019

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook
Fakta

Åpningstider 

Publikumssesongen på Oscarshall 2019 startet 1. juni og varte til 8. september. Nå holder vi stengt fram til en ny sesong går i gang våren 2020.

Omvisningene i sesongen varer i ca. 1 time og starter hver hele time:

 • Onsdag - søndag: 11.00 - 17.00
  Siste omvisning starter klokken 16.00.

 • Mandag - tirsdag er det stengt.

Obs: avvikende åpningstider

Lystslottet kan bli midlertidig stengt på grunn av arrangementer. Det annonseres på denne nettsiden og på Facebook/Oscarshall.

Den gamle portnerboligen rommer nå publikumssenter og museumsbutikk. Foto: Jan Haug, Det kongelige hoff
Fakta

Billetter til Oscarshall


Billetter kjøpes i museumsbutikken på stedet i sesongen.

 • Voksen: 70,-
 • Honnør: 60,-
 • Barn: 40,-
 • Ledsager for handikappede har gratis adgang
 • Gruppebilletter til 30 personer: 2000,-

 

Fakta

Slottets kulturformidling på Facebook

Her finner du informasjon om kulturtilbudet på Det kongelige slott, på lystslottet Oscarshall og i Dronning Sonja KunstStall: Omvisninger, utstillinger, foredrag eller scenekunst. Denne siden gir en samlet over tilbudet, uavhengig av hvor det skjer.