Hopp til hovedinnhold

Kongen tilbake på Grorud

Hans Majestet Kongen fikk både høre ungdoms tanker om fremtiden og oppleve hip-hop og taekwondo da han besøkte flere aktiviteter for unge i Groruddalen på Oslos østkant i ettermiddag.

16.04.2012

I nyttårstalen pekte Kong Harald på samtalen mellom mennesker og på hvor viktig det er at ungdom viser vei. Kongen har ønsket å bli kjent med tilbud og aktiviteter for ungdom i Groruddalen, og besøkte Grorud ungdomskonferanse i slutten av mars. I dag var Kongen tilbake i Groruddalen, der Ammerud Aktivitetssenter og Grorud Taekwondo Klubb sto for tur.

Ungdom med planer for fremtiden

«Eastside Dance Movement» sto for underholdningen da Kongen ankom aktivitetssenteret på Ammerud. Dyktige ungdommer hadde øvet inn flere nummer for anledningen, og det gikk i både hip-hop og breaking. Kong Harald fikk også en orientering fra klubbrådets leder, Habib Tahir, om aktivitetene som tilbys de unge på senteret.

Aktivitetssenteret er ett av tre kommunale fritidssentre i Bydel Grorud. Her er det åpent 3 kvelder i uken for ungdom mellom 9 og 18 år, og hver uke er opptil 300 barn og unge innom.

Kongen fikk anledning til å møte flere ungdommer som fortalte om sine drømmer for fremtiden og hvordan det er å vokse opp i bydelen. Unge fra ungdomsrådet fortalte om oppvekst og integrering, og medlemmer av senterets flerkulturelle jentegruppe snakket med Kongen om hva tilbudet på Ammerud betyr for hverdagen deres. Jentene hadde også tilberedt ulike matretter fra flere land som Kong Harald fikk smake på.

Kongen fikk også møte unge fra « Ung i arbeid/FRIK»-prosjektet.

Hilste Kongen på Taekwondo-vis

Etter besøket på Ammerud aktivitetssenter gikk turen videre til Grorud Taekwondo Klubb. Flere titalls unge utøvere sto klare, og i det Kongen kom inn bukket de alle og et rungende God dag, Deres Majestet!  lød gjennom lokalet.

Klubben ble etablert allerede i 1984 og har fostret over 70 norgesmestre. Klubben har over 200 medlemmer med bakgrunn fra mer enn 20 forskjellige land, og flere medlemmer på landslaget.

Før Kongen fikk en nærmere prat med utøverne om hva dette fritidstilbudet betyr for dem, viste klubben seg fram fra sin beste side og ga Kong Harald en imponerende oppvisning i kampsporten.
 

Kong Harald planlegger flere besøk til ungdom i Groruddalen. Dette vil finne sted 23. april, da Kongen besøker Furuset Idrettsforening og Alnaskolen. 

 

Kong Harald besøker ungdom i Grorud Taekwondo Klubb (Video: NRK, Stillfoto: NTB/Scanpix)

Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook