Hopp til hovedinnhold

Klager Se og Hør inn for PFU

Hoffsjef Åge Grutle har i dag, på vegne av Kongefamilien, oversendt klage på Se og Hør til Pressens Faglige Utvalg. Klagen er samtidig sendt Se og Hør.

12.03.2013

Kongefamilien har valgt å klage Se og Hør inn for Pressens Faglige Utvalg for brudd på god presseskikk. Se og Hør har blant annet publisert mer enn 60 sider med bade- og feriebilder av Kongefamilien på to private ferier. Bladet har tatt bilder av barna gjennom gjerder inn på private eiendommer og forfulgt Kronprinsessen på fottur til avsidesliggende steder i India. Bildene bladet har publisert er i all hovedsak tatt med telelinser eller skjult kamera uten at Kongefamiliens medlemmer har vært klar over at de har blitt fotografert. Se og Hør har også publisert intervjuer gitt til andre medier og presentert dem som sine egne eksklusive saker.

Klagen omfatter oppslag i åtte nummer av Se og Hør over en periode på ca. åtte måneder.

Gjennom behandlingen av denne klagen ønsker vi at pressens eget klageorgan, PFU, blant annet skal klargjøre i hvilken grad det mener at Kongefamiliens medlemmer har rett til et privatliv når de befinner seg på steder som er tilgjengelige for allmenheten. Det er særlig viktig for Kongefamilien at barns privatliv vernes også i situasjoner hvor voksne familiemedlemmer er tilstede.


Kommunikasjonssjef Marianne Hagen
E-post: [email protected]
Telefon: 900 74 124Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook