Hopp til hovedinnhold

Fra Houston til San Francisco

Andre dag av Kronprinsparets offisielle reise til USA går mot slutten. H.K.H. Kronprinsen besøkte Fort Worth mens H.K.H. Kronprinsessen reiste rett til San Francisco der også de neste dagenes program finner sted.

07.05.2013

Kronprins Haakon besøkte flyfabrikken Lockheed Martin Aeronautics i formiddag, i følge med en større gruppe representanter for norsk industri. Både Kongsberg, Nammo og Kitron er representert i delegasjonen. Gjenkjøpsavtaler med norske leverandører står sentralt.

Fabrikken ligger i Fort Worth, Texas, og står for produksjonen av jagerflyet F-35, som Stortinget har valgt til å erstatte Norges F-16-fly.

Kronprinsen og den norske delegasjonen ble møtt av Ms Lorraine Martin og Eirik Øwre Thorshaug, statssekretær i Forsvarsdepartementet, og gitt en innføring i produksjonen av de nye flyene. De besøkte produksjonslinjen, og fikk også se de ferdige jagerne i hangaren.

Til Sjømannskirken

Kronprinsesse Mette-Marit reiste rett fra Houston til San Francisco, der hun besøkte Den norske sjømannskirken. Sjømannskirken er et samlingssted for nordmenn og andre skandinaver i området. Den ligger vakkert til, rett ovenfor det kjente Fisherman’s Wharf. Kirken ble startet i 1951, i første rekke som et tilbud for norske sjøfolk. I dag kommer både fastboende, turister og studenter til kirken, som søker å være “a home away from home”.

Kronprinsessen fikk smake på de tradisjonsrike vaflene, og understrekte at det var spesielt moro å besøke sjømannskirken i San Francisco siden dette var denne Kronprins Haakon «sognet til» da han studerte ved Berkeley.

Norsk rockekonsert

I kveld (lokal tid) skal Kronprins Haakon og Kronprinsessen på konsert. Det norske punk/metal-bandet Kvelertak er på turné i USA og Canada, og spiller på Slim´s Music Club i San Francisco i kveld.

Bandet har hatt stor suksess de siste årene, etter gjennombruddet i 2010. Dette er deres første turné i utenfor Europa. Den startet i Chicago 21. april og avslutter i Toronto, Canada 22. mai.

I morgen preger turisme første del av programmet. Blant annet vil Kronprinsen holde foredrag om Norge som turistmål under et seminar i San Francisco.Del denne artikkelen på Facebook eller Twitter

Del på Twitter Del på Facebook